מתכונים קלים מתכוני עוף סלט חזה עוף מושקע

סלט חזה עוף מושקע

מאת אסף כהן
סלט חזה עוף מושקע

סלט חזה עוף מושקע

על ידי 31 באוגוסט 2014

סלט חזה העוף שלפניכם הוא מושקע וטעים במיוחד - אבל קל להכנה וטעים בצורה יוצאת דופן. לא סתם ירקות חתוכים וחזה עוף צרוב - אלא סלט חזה עוף מתובל, עגבניות ובצל צלויים וירקות טריים וצבעוניים. תאווה לעיניים ולחייך - טעים מאוד ובריא.

  • זמן הכנה : 25 דקות
  • זמן בישול : 5 דקות
  • כמות : 2 -3 סלטים
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חוצים את עגבניות השרי לחצי (איך חוצים המון עגבניות שרי ב4 שניות? לחצו כאן) ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.
  • מקלפים וחותכים את הבצל לשמיניות (חוצים ל2 ואז לרבעים ואז לשמיניות) ומסדרים על התבנית ליד עגבניות השרי.
  • ממליחים ומפלפלים את עגבניות השרי בעדינות ומפזרים עליהן מעט אורגנו - את הבצל משאירים כמו שהוא.
  • מזליפים שמן זית על העגבניות והבצל.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל20 דקות.
  • בינתיים לוקחים את חזה העוף - מנקים אותו משאריות עצמות ושומן.
  • בעזרת סכין - חוצים כל חצי פרפר באמצע כך שנוצרות סה"כ 4 פרוסות דקות.
  • שמים את הנתחים בקערה.
  • מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ואבקת שום לפי הטעם (לא לקמץ בפפריקה).
  • מוסיפים את שמן הזית ולשים בידיים עד שכל נתחי חזה העוף מצופים בתבלינים ושמן זית.
  • מניחים בצד שיספגו טעמים.
  • בינתיים חותכים את הגזר, המלפפון והפלפל לקוביות ושמים בקערה יחד עם חסה חתוכה או קרועה ומתבלים בכיף לפי הטעם ומערבבים.
  • מחממים מחבת פסים נונ-סטיק (טפלון) ללא שמן.
  • כשהמחבת רותחת - מניחים עליה את חזה העוף וצורבים 2-3 דקות מכל צד עד להשחמה של חזה העוף מבחוץ ומוציאים לקרש חיתוך.
  • בינתיים העגבניות והבצל אמורים כבר לסיים את הצליה ומוציאים אותם מהתנור שיתקררו - הם יותר טעימים בטמפ' החדר.
  • בעזרת סכין טובה - פורסים את הנתחים הצרובים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. (חזה העוף עדיין ורוד מבפנים - ולכן לאחר החיתוך - לשטוף היטב את הסכין).
  • מחזירים את פרוסות חזה העוף למחבת וצורבים אותן עוד חצי דקה משני הצדדים עד שהן משחימות.

בונים את הסלט:

לוקחים 2 - 3 קערות (לפי כמות הסועדים)

  • שמים בכל קערה מהירקות המתובלים.
  • מסדרים מעל הירקות בצורה יפה נתחי חזה עוף צלויים, עגבניות צלויות ובצל צלוי.

מי שרוצה - יכול לתבל את הסלט ברוטב ויניגרט ולהעצים את הטעמים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: