כיסוני עלי סיגר במילוי חזה עוף ופטריות
מחפשים מנת פתיחה או מנה ראשונה מהממת, טעימה והכי חשוב - קלה להכנה ושאפשר להכין בכמויות? עלי סיגר ממולאים בחזה עוף ופטריות - זה בדיוק מה שאתם מחפשים. כיסוני עלי סיגר במילוי חזה עוף ופטריות זו מנה שקל להכין, אפשר להכין את המלית מראש והמנה יפה, טעימה ומרשימה במיוחד!
בונוס בסוף - מתכון לסלסה מהירת הכנה להגשה יפה.
לצורך הצלחת המתכון - מומלץ להשתמש בתבניות לקאפקייק מסיליקון.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 12 דקות
- כמות : 6 מנות
מרכיבים
- חזה עוף - חצי קילו
- פטריות - סלסלה
- בצל - 1
- עלי סיגר - 6 - מופשרים לטמפרטורת החדר.
- פפריקה מתוקה - כף
- כורכום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
- לרוטב סלסה
- רסק עגבניות - 100 גרם
- צ'ילי מתוק - 30 מ''ל
- פטרוזיליה קצוצה - כף
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות גסות (ס"מ).
- פורסים את הבצל לחצאי טבעות דקות.
- חותכים את רגל הפטריה לגובה הכיפה (כלומר - משאירים קצת מהרגל שלא תבלוט מהכיפה של הפטריה) וחותכים את הפטריות לקוביות גסות (6-8 קוביות מכל פטריה)
- מחממים את כף שמן זית במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את קוביות חזה העוף יחד עם מעט מלח ופלפל שחור.
- מטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות עד שהם לבנים לחלוטין - ומתחילים להשחים קלות.
- מוציאים את הנתחים לקערה נקייה.
- מוסיפים 2 כפות שמן למחבת - ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 4-5 דקות עד שהפטריות מתכווצות והבצל מזהיב.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מחזירים את נתחי חזה העוף ומערבבים עוד 2-3 דקות ומכבים את האש.
- לוקחים מגש לקפקייקס - ומניחים בשקעים עלי סיגר ומסדרים אותם היטב בפנים.
- מוסיפים מהמלית בתוך כל סיגר עד לגובה הקאפקייק (צריכה להיות כמות שמאפשרת סגירה של עלה הסיגר מלמעלה) - סימו לב שאתם מעבירים כמה שפחות נוזלים.
- לאחר מילוי עלה סיגר - סוגרים אותו מלמעלה בעזרת קיסם (או חוט בישול).
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל12 דקות עד שעלי הסיגר משחימים.
- בינתיים מכינים רוטב סלסה: מביאים לרתיחה במחבת קטנה את רסק העגבניות והצ'ילי המתוק יחד עם פטרוזיליה קצוצה ומכבים את האש.
זהו! מוכן!
על מנת לחלץ את עלי הסיגר מהקאפקייק - מומלץ ללחוץ את התחתית כלפי מעלה ולהוציא בזהירות עם מרית. כי הנוזלים עלולילם לעשות חורים בתחתית. אבל על הצלחת - לא רואים כלום.
מכינים מצע סלסה על הצחלת (לא יותר מדי) ומניחים מעל את עלה הסיגר הממולא.