מתכונים קלים מתכוני עוף כיסוני עלי סיגר במילוי חזה עוף ופטריות

כיסוני עלי סיגר במילוי חזה עוף ופטריות

מאת אסף כהן
כיסוני עלי סיגר במילוי חזה עוף ופטריות על מצע סלסה

כיסוני עלי סיגר במילוי חזה עוף ופטריות

על ידי 27 בנובמבר 2014

מחפשים מנת פתיחה או מנה ראשונה מהממת, טעימה והכי חשוב - קלה להכנה ושאפשר להכין בכמויות? עלי סיגר ממולאים בחזה עוף ופטריות - זה בדיוק מה שאתם מחפשים. כיסוני עלי סיגר במילוי חזה עוף ופטריות זו מנה  שקל להכין, אפשר להכין את המלית מראש והמנה יפה, טעימה ומרשימה במיוחד!

בונוס בסוף - מתכון לסלסה מהירת הכנה להגשה יפה.

לצורך הצלחת המתכון - מומלץ להשתמש בתבניות לקאפקייק מסיליקון.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 12 דקות
  • כמות : 6 מנות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את חזה העוף לקוביות גסות (ס"מ).
  • פורסים את הבצל לחצאי טבעות דקות.
  • חותכים את רגל הפטריה לגובה הכיפה (כלומר - משאירים קצת מהרגל שלא תבלוט מהכיפה של הפטריה) וחותכים את הפטריות לקוביות גסות (6-8 קוביות מכל פטריה)
  • מחממים את כף שמן זית במחבת גדולה.
  • כשהשמן חם מוסיפים את קוביות חזה העוף יחד עם מעט מלח ופלפל שחור.
  • מטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות עד שהם לבנים לחלוטין - ומתחילים להשחים קלות.
  • מוציאים את הנתחים לקערה נקייה.
  • מוסיפים 2 כפות שמן למחבת - ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 4-5 דקות עד שהפטריות מתכווצות והבצל מזהיב.
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • מחזירים את נתחי חזה העוף ומערבבים עוד 2-3 דקות ומכבים את האש.
  • לוקחים מגש לקפקייקס - ומניחים בשקעים עלי סיגר ומסדרים אותם היטב בפנים.
  • מוסיפים מהמלית בתוך כל סיגר עד לגובה הקאפקייק (צריכה להיות כמות שמאפשרת סגירה של עלה הסיגר מלמעלה) - סימו לב שאתם מעבירים כמה שפחות נוזלים.
  • לאחר מילוי עלה סיגר - סוגרים אותו מלמעלה בעזרת קיסם (או חוט בישול).
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל12 דקות עד שעלי הסיגר משחימים.
  • בינתיים מכינים רוטב סלסה: מביאים לרתיחה במחבת קטנה את רסק העגבניות והצ'ילי המתוק יחד עם פטרוזיליה קצוצה ומכבים את האש.

זהו! מוכן!

על מנת לחלץ את עלי הסיגר מהקאפקייק - מומלץ ללחוץ את התחתית כלפי מעלה ולהוציא בזהירות עם מרית. כי הנוזלים עלולילם לעשות חורים בתחתית. אבל על הצלחת - לא רואים כלום.

מכינים מצע סלסה על הצחלת (לא יותר מדי) ומניחים מעל את עלה הסיגר הממולא.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: