5.8אלף
הדפסה
חזה עוף פיקנטי עם פלפל גזר ובצל
חזה עוף במרינדה פיקנטית מוקפץ עם גזר, פלפל אדום ובצל - מעולה למי שרוצה להכין ארוחה מהירה משביעה וטעימה - אבל עם טוויסט של פיקנטיות מרעננת.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם (בערך חצי קילו)
- פלפל אדום - 1
- גזר - 1
- בצל - 1 בינוני
- צ'ילי גרוס - רבע כפית
- סוכר - כפית
- פפריקה - כפית
- פלפל שחור גרוס - חצי כפית
- שמן זית - 2 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את חזה העוף וחותכים אותו לקוביות בגודל ביס.
- מניחים את קוביות העוף בקערה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב שכל נתחי העוף יהיו מצופים.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה (זמן מצוין להכין אורז או תוספת אחרת למנה)
- בינתיים חותכים את הפלפל לרצועות בעובי ס"מ.
- חותכים את הגזר לרצועות באורך 4 ס"מ ועובי חצי ס"מ.
- חותכים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הגזר, הפלפל והבצל.
- מטגנים וקפיצים 5 דקות לפחות עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף מהמקרר.
- מטגנים ומקפיצים עוד כ-5 דק' עד שכשחותכים נתח עבה של עוף - הוא לבן כולו מבפנים.
זהו! מוכן! מגישים על אורז לבן או ככה בפני עצמו.