3.9אלף 
הדפסה
חזה עוף מתובל בציפוי דבש ושום
חזה עוף יכול להיות עסק מאוד מאוד משעמם. עוד פעם שניצל? עוד פעם בגריל? אז לא. חזה עוף יכול להיות מאוד מאוד טעים ומפתיע. איך עושים את זה? נותנים לחזה העוף טעם ראשוני - ואז מצפים אותו ברוטב נהדר. חזה עוף פיקנטי בציפוי דבש ושום הוא המתכון האידיאלי למי שרוצה להרים את חזה העוף מהשגרה. התיבול הכפול מבטיח קריספיות ומגוון טעמים נפלאים - עם עקצוץ חריפות קל, וקונטרה מתוקה מרוטב הדבש.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - חצי קילו
- ביצים - 2
- מים - 3 כפות
- קמח - 3 כוסות
- שמן קנולה
- תערובת תבלינים
- מלח - 3 כפיות
- פלפל שחור גרוס - 3 כפיות
- אגוז מוסקט - חצי כפית שטוחה
- טימין - 2 ענפים או שליש כפית יבש
- פפריקה - 2 כפות קצת גדושות
- צ'ילי גרוס - כפית
- לרוטב שום ודבש
- שמן זית - 2 כפות
- שום כתוש - 4 שיניים
- דבש - חצי כוס
- סויה - 50 מ''ל (רבע כוס)
- פלפל שחור גרוס - כפית
הוראות הכנה
- מנקים היטב את חזה העוף מעצמות ושאריות שומן.
- בעזרת סכין טובה חותכים את השניצלים לגודל הרצוי (אני אוהב לעשות רצועות ארוכות בעובי של ס"מ)
- בקערה רחבה שמים את הקמח, התבלינים המלח והפלפל - ומערבבים טוב טוב בעזרת מזלג.
- בקערה נוספת טורפים את הביצים יחד עם המים.
- מניחים קערה גדולה ריקה.
- מתחילים פס ייצור - טובלים כל נתח חזה עוף בתבלינים ואז בביצה - ואז שמים בקערה הריקה.
- חוזרים חלילה עד שכל נתחי חזה העוף מצופים בקמח וביצה.
- בודקים את מפלס הקמח - אם נראה שיש מעט מדי - מחזקים בעוד קמח ותבלינים.
- ועכשיו לוקחים כל נתח מצופה - ומצפים אותו שוב בקמח ומניחים בצלחת גדולה.
- מחממים שמן קנולה במחבת (בערך חצי ס"מ גובה)
- מטגנים את הנתחים משני הצדדים 2-3 דקות עד שהם שחומים יפה יפה ומוציאים לנייר סופג.
- כשמסיימים לטגן את כולם - נותנים להם להספג עוד 5 דקות (בינתיים אפשר להעמיד אורז).
- במחבת גדולה (אפשר אותה אחת שטיגנו בה שניצלים - רק לנקות אותה טוב טוב) מחממים את שמן הזית.
- כשהשמן חם - כותשים פנימה את השום ומטגנים 30 שניות.
- מוסיפים את הדבש הסויה והפלפל השחור - ומנמיכים מיד את האש לחצי.
- כשהעסק מתחיל בעבוע - מכניסים בנגלות את חזי העוף, מצפים משני הצדדים ומוציאים לקופסה.
זהו! מוכן!
יש לכם את חזה העוף הכי טעים בהיסטוריה. להגיש על אורז - ולטפטף עליו רוטב מהמחבת.