שניצל

מאת אסף כהן
שניצל

שניצל

על ידי 7 בינואר 2014

אסקלופ חזה עוף דקיק בתיבול עדין וציפוי פריך. אהבתם? תיאור מעולה לשניצל המוכר והאהוב. אין אחד שלא אוהב שניצל, ילדים מבוגרים גברים ונשים כאחד - שניצל זה מאכל שלעולם לא יאכזב. אז הנה לפניכם הגרסה הטעימה ביותר לשניצל חזה עוף בתיבול מושלם שתמיד מצליח.

המתכון מתייחס לשניצל מחזה עוף שלם - מי שרוצה לקצר הליכים ולא אכפת לו לשלם קצת יותר - שיקנה חזה עוף פרוס לשניצלים.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חזה העוף מגיע בצורת פרפר עם עצם באמצע. אנחנו נחתוך את הנתח לשני חלקים - כמה שיותר צמוד לעצם המרכזית כך שנשאר עם 2 חלקי חזה עוף - והעצם תשאר בחוץ.
  • ניקח כל נתח - ובעזרת סכין חדה וטובה - נפרוס את השניצל ל3 פרוסות שוות פחות או יותר לרוחב חזה העוף (רצוי לראות בתצלומים).
  • לוקחים כל פרוסה, מניחים על קרש חיתוך, מניחים יריעת ניילון (אני משתמש בשקית סנדוויץ' - זה נועד לשמור את הנתח במקום שלא ישפריץ לכל עבר) - ובעזרת פטיש שניצלים דופקים את הנתח עד שהוא נהיה דק בעובי מילימטרים ספורים. חוזרים על הפעולה על כל הנתחים - מדי 3-4 נתחים - מחליפים יריעת ניילון.
  • מכינים 3 קערות. בקערה הראשונה - מערבבים יחד את הקמח, המלח, הפלפל השחור, אבקת השום, האורגנו והפפריקה המתוקה. בקערה השניה - טורפים את הביצים עם החרדל עד לבלילה חלקה. בקערה השלישית - מערבבים פירורי לחם עם שומשום ביחס של פי שניים פירורים משומשום.
  • מכינים צלחת ריקה בסוף המסלול לשניצלים המצופים.
  • עובדים בשיטת הסרט הנע - מצפים נתח בקמח ותבלינים, טובלים בביצה, מצפים בפירורים - ומניחים בצלחת. וחוזרים על הפעולה עד שנגמרים הנתחים. אם מתרוקנת קערה - ממלאים אותה וממשיכים.
  • מחממים חצי ס"מ שמן קנולה במחבת רחבה.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את השניצלים (כמה שניתן) מטגנים משני הצדדים כ-2-3 דקות עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.
  • מדי פעם כשמפלס השמן יורד - מוסיפים עוד שמן קנולה לרענון והורדת הטמפרטורה - זה ימנע מהשמן להישרף.

זהו! מוכן!

להגיש עם צ'יפס, תפוחי אדמה בתנורטבעות בצל או אורז ותוספת נחמדה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: