4אלף 
הדפסה
חזה עוף ממולא גזר ופלפלים בתנור
חזה עוף ממולא ירקות טריים בציפוי פרורי לחם בתנור זו מנה יפה ומרשימה - ולא תאמינו כמה שהיא קלה להכנה. הירקות נכנסים טריים לגליל חזה עוף ובכך שומרים על פריכותם וטעמם - וכל חזה העוף הממולא נעשה בתנור כך שיש שימוש במינימום שמן ומתקבלת מנת חזה עוף ממולא ירקות פשוט נהדרת וטעימה במיוחד!
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- כמות : 4-6 מנות
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם (או חזה עוף פרוס כבר לשניצלים)
- גזר - 1
- פלפל אדום - 1
- בצל - 1 קטן
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הצורך
- אורגנו - חצי כפית
- פרורי לחם - לפי הצורך
- שמן זית - לפי הצורך
- להגשה
- רוטב טריאקי - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מקלפים את הגזר וחותכים לרצועות בעובי חצי ס"מ באורך 3-4 ס"מ.
- חותכים את הפלפל לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הבצל לחצאי טבעות בעובי חצי ס"מ.
- שמים את הירקות בקערה, מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס ואורגנו.
- מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
- פורסים את חזה העוף לשניצלים (חזה עוף מורכב מ2 חלקים ועצם באמצע - אז מעיפים את העצם). מכל חצי פרפר 2-3 פרוסות שניצל.
- משטחים את חזה העוף לפרוסה דקה עם פטיש שניצלים. שיהיה דק - אבל לא מדי. שלא יהיו חורים.
- מניחים חופן מהירקות המתובלים בקצה פרוסת חזה העוף - ומגלגלים לסגירה. מומלץ לסגור עם קיסם מצד לצד שיתפוס את חזה העוף שלא יפתח.
- חוזרים על הפעולה עד שנגמרות פרוסות חזה העוף.
- מכינים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים - ומשמנים קלות בשמן או ספריי שמן.
- ממלאים קערה בפרורי לחם.
- לוקחים כל גלילת חזה עוף - ולוחצים על פרורי הלחם מכל הכיוונים. אין צורך בביצה - פרורי הלחם ידבקו יפה.
- מניחים את גלילת חזה העוף המצופה בתבנית המשומנת.
- מזליפים מעט שמן זית על כל נתח.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל25 דקות.
זהו! מוכן!
מומלץ להזליף מעט טריאקי על חזה העוף. זה מוסיף צבע וטעם.
מגישים עם סלט ירוק ותפוחי אדמה בתנור.