מתכונים קלים מרקים מרק חומוס ותרד

מרק חומוס ותרד

מאת דבי עיזר
מרק חומוס ותרד

מרק חומוס ותרד

על ידי 13 באפריל 2015

מרק חומוס ותרד הוא מרק עשיר וטעים מאוד שמתאים גם לימים לא קרים במיוחד היות והוא מתאפיין ברעננות הנובעת מאוסף הירוקים המרכיבים אותו בצירוף נגיעות קלות של חמצמצות לימונית מרעננת.

מרק חומוס ותרד משביע מאוד אך אינו מכביד ומשמש כתחליף בריא לארוחה מלאה היות והוא מכיל צירוף דגן וקטניה המהווים תחליף צמחי מעולה לחלבון מלא.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הגזרים , הקישוא ושורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות.
  • חותכים את הבצל לחצאי פרוסות דקות.
  • חותכים את הדלעת לחתיכות גסות.
  • קוצצים דק את הפטרוזיליה והשמיר.
  • בסיר גדול מוסיפים את כל המצרכים פרט לדלעת, מיץ הלימון ועשבי התיבול והתבלינים.
  • מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד 3 ס"מ.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות על בעבוע קל של המים.
  • מוסיפים את מיץ הלימון, הדלעת והתבלינים ומבשלים עוד 10 דקות.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר ומכבים את האש.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: