5.7אלף 
הדפסה
חזה עוף ממולא בצל ופטריות
גליל חזה עוף ממולא בפטריות ובצל זו מנה נהדרת שיכולה לשמש גם כמנה עיקרית וגם כמנה ראשונה. היא נראית מליון דולר - אבל ממש לא מסובכת להכנה. חזה עוף ממולא פטריות ובצל זו מנה טעימה ומאוד מרשימה בכל ארוחה.
מרכיבים
- חזה עוף - חצי קילו (אפשר חזה שכבר פרוס לשניצל)
- פטריות - סלסלה
- בצל - אחד גדול
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - מעט
- פפריקה מתוקה - חצי כף
- שום כתוש - 2 שיניים
- פרורי לחם - הרבה
- שמן זית - 3 כפות בערך
- שמן קנולה - כף
הוראות הכנה
- מנקים את חזה העוף משאריות עצמות ושומן מיותרים.
- פורסים את חזה העוף לפרוסות דקות.
- בעזרת פטיש שניצלים - דופקים כל נתח ומשטחים אותו לפרוסה דקה.
- בוחרים את הנתח נכי מצ'וקמק שיצא - וקוצצים אותו בסכין.
- פורסים את הפטריות לפרוסות.
- פורסים את הבצל לחצאי עיגול.
- מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
- מטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את הפטריות והשום הכתוש, מתבלים במלח פלפל, אגוז מוסקט ופפריקה אדומה.
- מקפיצים קצת ומערבבים.
- מוסיפים את חזה העוף הקצוץ.
- מטגנים תוך הקפצה וערבוב עד שהפטריות מסיימות להפריש נוזלים והכל רך ונעים וחזה העוף הופך לבן לגמרי.
- מחכים שהתערובת תתקרר.
- לוקחים פרוסת חזה עוף, מניחים, כס"מ וחצי מהקצה, כף של תערובת פטריות ובצל.
- מגלגלים לסגירה.
- חוזרים על הפעולה עד שנגמרות פרוסות חזה העוף.
- מארגנים צלחת שטוחה ומפזרים עליה פרורי לחם.
- מגלגלים עליה כל חזה עוף מגולגל עד שהוא מכוסה פרורי לחם מכל הכיוונים - ומניחים בתבנית עם שוליים (עדיף לרסס אותה בקצת ספריי שמן או לשמן אותה טיפה).
- מזליפים שמן זית על גבי גלילי חזה העוף.
- מכניסים לתנו ל25 דקות ב180 מעלות.
זהו! מוכן!
מגישים עם תפוחי אדמה קטנים, ועל מצע רוטב סלסה מהיר או רוטב פלפלים.
רוטב סלסה מהיר מכינים מכוס צ'ילי מתוק ו100 גרם רסק עגבניות שמרתיחים יחד.