מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף ממולא בתרד ופטריות בתנור

חזה עוף ממולא בתרד ופטריות בתנור

מאת אסף כהן
חזה עוף ממולא בתרד ופטריות בתנור

חזה עוף ממולא בתרד ופטריות בתנור

על ידי 30 באוקטובר 2013

חזה עוף ממולא בתערובת של תרד עם פטריות ועשבי תיבול בציפוי פרורי לחם - נעשה באפיה בתנור. כל כך טעים ובאופן מפתיע גם לא מסובך להכנה. מנה נהדרת שנראית נפלא על הצלחת - וכמובן טעימה באופן מיוחד. מומלצת להכנה לארוחות חגיגיות שרוצים להרשים בהן את האורחים בקלי קלות!

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות
  • כמות : 9 מנות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות.
  • חותכים את הבצל לחצאי עיגולים.
  • מכינים את התרד לפי ההוראות (עדיף במקרוגל).
  • מחממים במחבת גדולה שמן קנולה.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצלים ומטגנים 3-4 דקות לתחילת השחמה.
  • מוסיפים את השום הכתוש והפטריות ומטגנים 5 דקות עד שהפטריות מסיימות להפריש נוזלים.
  • מוסיפים את התרד, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים טוב טוב. מבשלים עוד דקה וחצי תוך ערבוב ומוציאים לקערה להתקררות.
  • בינתיים מכינים את חזה העוף.
  • שוטפים ומנקים משאריות שומן ועצמות.
  • פורסים כל חזה ל3 פרוסות שניצל. מי שאוהב ויש לו חשק - יכול לדפוק קצת את הנתחים עם פטיש שניצלים.
  • מניחים 2 כפיות מלית תרד ופטריות בתחילת חזה העוף - ומגלגלים עד הסוף ומניחים בצד על החלק הסוגר.
  • מכינים קערה עם ביצה טרופה קערה עם פרורי לחם ומעט שומשום (מי שממש אוהב - יכול לשים רק שומשום).
  • מכינים תבנית חסינת חום לתנור עם שוליים - ומרססים אותה בספריי שמן.
  • טובלים את חזה העוף המגולגל בביצה ואז מצפים בפרורי לחם ושומשום ומניחים בתבנית.
  • מזליפים מעט שמן זית על כל נתח - ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל25 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט ירוק, תפוחי אדמה בתנור ועם רוטב סלסה מהיר (מבשלים צ'ילי מתוק עם רסק עגבניות ומעט רום).

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: