5.1אלף
הדפסה
חזה עוף מוקפץ עם פטריות בצל ואפונה ברוטב סויה
חזה עוף עם השילוב המושלם של בצל, פטריות ואפונה מוקפצים ברוטב סויה זו מנה טעימה, משביעה וממש קלה להכנה - מומלצת כארוחת ערב מהירה וטעימה לכל המשפחה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם (בערך חצי קילו)
- בצל - 1 בינוני
- פטריות - סלסלה
- אפונה עדינה - חצי כוס מהקפואים בסופר
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- רוטב סויה - רבע כוס
- שמן שומשום - כמה טיפות
- שמן קנולה - 3 כפות
- בצל ירוק - גבעול אחד לקישוט (אפשר גם עירית קצוצה)
הוראות הכנה
- מנקים את חזה העוף משאריות שומן ועצמות.
- פורסים את חזה העוף לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
- פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את חזה העוף.
- מקפיצים את חזה העוף במחבת עד שהוא מלבין מכל הכיוונים ומוציאים לקערה נקיה.
- מוסיפים כף שמן למחבת ומחממים.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפטריות ומקפיצים תוך ערבוב עד שהבצל משחים.
- מוסיפים את רוטב הסויה והפלפל השחור.
- מוסיפים את האפונה ומערבבים.
- מביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב עד שחזה העוף מוכן לחלוטין.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז עם הרבה רוטב ומפזרים מעל בצל ירוק או עירית קצוצים