4.8אלף 
הדפסה
סנדוויץ' סטייק פילדלפיה
סטייק פילדלפיה זה בעצם סנדוויץ' סטייק עסיסי וטעים במיוחד. בלי רטבים, בלי תוספות - רצועות סטייק עם בצל מקורמל, קצת תיבול - וגבינה שנמסה בפנים. סטייק פילדפליה זו מנה נהדרת לארוחת ערב כייפית, טעימה ומשביעה במיוחד.
סטייק פילדלפיה אמנם מכינים עם גבינה - אבל גם מי שרוצה להכין את הסנדוויץ' בלי גבינה יקבל מעדן.
הכמויות מספיקות ל2 חצאי בגט. תרגישו חופשי להגדיל כמויות...
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 2 סנדוויצ'ים
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- סטייקים - 2 נתחים של 250 גרם אנטריקוט (סה
- בצל - 1 גדול
- גבינה צהובה - 2 פרוסות (או 50 גרם מגורדת) - מומלץ לשדרג לאמנטל או צ'דר
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - לפי הצורך
- בגט - 1 (או 2 חצאים)
הוראות הכנה
- מקלפים את הבצל וחותכים אותו לחצאי פרוסות ומפרידים את השכבות.
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה במיוחד.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית - נמוכה בערך 10 דקות תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב יפה ומתקרמל ומתרכך.
- דקה לפני סוף הבישול - ממליחים ומפלפלים היטב את הבצל.
- מוציאים את הבצל לקערה.
- חותכים את הגבינה לחתיכות קטנות.
- פורסים את הסטייקים עם סכין טובה לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- על אותה מחבת של הבצל מחממים עוד 2 כפות שמן זית.
- כשהשמן רותח מכניסים את רצועות הסטייק (אם המחבת לא מספיק גדולה - פשוט עושים כל מנה בנפרד ולא הכל יחד) בשכבה אחת.
- אחרי 2 דקות טיגון הופכים את כל הרצועות וממשיכים לטגן.
- ממליחים ומפלפלים את כל רצועות הבשר.
- אחרי 2-3 דקות טיגון - מוסיפים את הבצל המטוגן ופיסות הגבינה ומטגנים תוך ערבוב עד שהגבינה נמסה (משהו כמו 2-3 דקות).
- בינתיים פורסים את הבגט ופותחים אותו.
- כשהבשר מוכן עם הבצל והגבינה נמסה - מעבירים עם מלקחיים או מרית את רצועות הבשר מהמחבת - ישר לבגט.
- נותנים 2 דקות של התקררות והתייצבות.
זהו! מוכן!
מגישים עם פוטיטו או תפוחי אדמה מתובלים וירקות חתוכים.