מתכונים קלים מנות עיקריות לפסח צלעות טלה בחרדל בתנור

צלעות טלה בחרדל בתנור

מאת אסף כהן
צלעות טלה בחרדל ועשבי תיבול

צלעות טלה בחרדל בתנור

על ידי 24 במרץ 2015

מנת צלעות מפוארת במעטפת של חרדל ותבלינים שמתאימה במיוחד לארוחות חג ושבת בכלל וארוחת ליל סדר פסח בפרט. מנת צלעות טלה בתנור נעשית בתנור ודורשת מעט מאוד השקעה - והטעם... ללקק את העצמות...

כשקונים צלעות טלה - מומלץ לקנות באיטליז טוב. הצלעות במתכון זה הגיעו ממשק זמיר המומלץ ביותר.

מומלץ לבקש מהקצב לנסר מעט את תחתית העצם של עמוד השידרה כך שניתן יהיה לפרוס את הצלעות בבית בסכין.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מערבבים יחד את החרדל, זרעי הכוסברה, אורגנו, המלח והפלפל.
  • מורחים היטב את הצלעות משני הצדדים בתערובת התיבול.
  • משלבים את 2 הסטים של הצלעות האחת בתוך השניה (כמו שמשלבים את אצבעות הידים).
  • מעמידים את הצלעות המשולבות בתוך תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
  • חותכים את הבצל גס ומניחים בתחתית התבנית.
  • קולפים את שיני השום (איך מקלפים ראש שלם ב20 שניות?) ומפרזים בתחתית התבנית.
  • מוסיפים את ענפי הרוזמרין.
  • מזליפים מעט שמן זית על השום והבצלים - לא על הצלעות.
  • מכניסים לתנור ב250 מעלות.
  • לאחר 15 דקות מורידים את הטמפ ל180 מעלות ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים עוד 20 דקות.
  • מכבים את התנור משאירים בתנור עוד כעשר דקות ופורסים על השולחן.

זהו! מוכן!

מגישים על פירה

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: