סלט אנטריקוט

מאת אסף כהן
סלט אנטריקוט

סלט אנטריקוט

על ידי 7 באוקטובר 2013

יש לכם נתחי אנטריקוט עסיסיים, אבל לא בא לכם לפתוח מנגל? קחו את האנטריקוט - ושימו אותו על סלט. כן כן, סלט אנטריקוט הוא סלט טעים, עשיר ואפילו בריא. העגבניה עוברת בישול שמפיק ממנה ליקופן בריא - והכל ברוטב ויניגרט טעים במיוחד. סלט אנטריקוט זו ארוחת ערב מדהימה, משביעה - ולא כבדה שתשב לכם יפה יפה בבטן.

  • זמן הכנה : 50 דקות
  • כמות : 2 סלטים
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • חותכים את העגבניה לפלחים (8-10 פלחים) ומוציאים את החלק הירוק של הגבעול.
  • מקלפים את הבצל וחותכים גם אותו ל- 6-8 פלחים.
  • מסדרים את פלחי הבצל והעגבניה על תבנית עם נייר אפייה.
  • מזליפים מעט שמן זית על כל הפלחים ומכניסים לתנור ל25 דקות.
  • מוציאים את הבצל והעגבניה מהתנור ומניחים להם להצטנן מעט.
  • בינתיים מכינים רוטב ויניגרט הדרים (אפשר גם רוטב ויניגרט רגיל)
  • בקערה גדולה שמים חסה ועלי בייבי, ואת פלחי הבצל והעגבניות הצלויים.
  • מחממים מחבת שטוחה.
  • לוקחים את נתחי הסטייק, משמנים אותו משני הצדדים בשמן זית ומניחים על המחבת החמה.
  • ממליחים במלח גס ומפלפלים בפלפל שחור גרוס עד שמתחילות להווצר טיפות של נוזל על גב הסטייק.
  • הופכים את הסטייקים ממליחים ומפלפלים - ומטגנים עד ששוב מופיעות טיפות על גבי הסטייק.
  • מוציאים את הסטייקים לקרש עץ.
  • בזהירות ועם סכין חדה פורסים אותו לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • מחממים שוב את המחבת ומכניסים את הנתחים הפרוסים לצריבה קלה של 30 שניות לכל צד ומוציאים למשטח העץ.
  • יוצקים רוטב ויניגרט על העלים בקערה - ומערבבים בידיים הכל שהרוטב יכסה כמו שצריך.
  • לוקחים 2 קערות הגשה, ושמים בכל קערה חצי מכמות הסלט.
  • מניחים מעל כל קערה פרוסות סטייק אנטריקוט - ומגישים.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: