6אלף 
הדפסה
סלט אנטריקוט
יש לכם נתחי אנטריקוט עסיסיים, אבל לא בא לכם לפתוח מנגל? קחו את האנטריקוט - ושימו אותו על סלט. כן כן, סלט אנטריקוט הוא סלט טעים, עשיר ואפילו בריא. העגבניה עוברת בישול שמפיק ממנה ליקופן בריא - והכל ברוטב ויניגרט טעים במיוחד. סלט אנטריקוט זו ארוחת ערב מדהימה, משביעה - ולא כבדה שתשב לכם יפה יפה בבטן.
- זמן הכנה : 50 דקות
- כמות : 2 סלטים
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- סטייק - 2 נתחי אנטריקוט במשקל 120 גרם כל אחד (סטייק אחד לכל מנה)
- חסה - כמות נאה
- עלי בייבי - אותה כמות של חסה
- עגבניה - עגבניה אחת ל2 מנות
- בצל גדול - בצל אחד ל2 מנות
- רוטב ויניגרט הדרים - קישור למתכון בהמשך
- שמן זית - לפי הצורך
- מלח גס - לפי הטעם
- פלפל שחור גורס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות
- חותכים את העגבניה לפלחים (8-10 פלחים) ומוציאים את החלק הירוק של הגבעול.
- מקלפים את הבצל וחותכים גם אותו ל- 6-8 פלחים.
- מסדרים את פלחי הבצל והעגבניה על תבנית עם נייר אפייה.
- מזליפים מעט שמן זית על כל הפלחים ומכניסים לתנור ל25 דקות.
- מוציאים את הבצל והעגבניה מהתנור ומניחים להם להצטנן מעט.
- בינתיים מכינים רוטב ויניגרט הדרים (אפשר גם רוטב ויניגרט רגיל)
- בקערה גדולה שמים חסה ועלי בייבי, ואת פלחי הבצל והעגבניות הצלויים.
- מחממים מחבת שטוחה.
- לוקחים את נתחי הסטייק, משמנים אותו משני הצדדים בשמן זית ומניחים על המחבת החמה.
- ממליחים במלח גס ומפלפלים בפלפל שחור גרוס עד שמתחילות להווצר טיפות של נוזל על גב הסטייק.
- הופכים את הסטייקים ממליחים ומפלפלים - ומטגנים עד ששוב מופיעות טיפות על גבי הסטייק.
- מוציאים את הסטייקים לקרש עץ.
- בזהירות ועם סכין חדה פורסים אותו לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים שוב את המחבת ומכניסים את הנתחים הפרוסים לצריבה קלה של 30 שניות לכל צד ומוציאים למשטח העץ.
- יוצקים רוטב ויניגרט על העלים בקערה - ומערבבים בידיים הכל שהרוטב יכסה כמו שצריך.
- לוקחים 2 קערות הגשה, ושמים בכל קערה חצי מכמות הסלט.
- מניחים מעל כל קערה פרוסות סטייק אנטריקוט - ומגישים.
זהו! מוכן!