מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב שמנת ברוקולי

רוטב שמנת ברוקולי

מאת אסף כהן
רוטב שמנת ברוקולי

רוטב שמנת ברוקולי

על ידי 6 באוקטובר 2013

רוטב שמנת ברוקולי הוא רוטב על בסיס שמנת לבישול עם ראשי ברוקולי מוקפצים. כמו כל רוטב שמנת - רוטב שמנת וברוקולי הוא רוטב עשיר, סמיך ונהדר במיוחד לפסטה פטוצ'יני.

קל להכנה ומאוד מאוד טעים.

מכיוון שהכנת הרוטב לא ארוכה כל כך - מומלץ לשים מים לפסטה כבר כשמסיימים לחלוט את הברוקולי - שהרוטב לא ישב בדד...

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • בסיר קטן מרתיחים מים עם מעט מיץ לימון (לא חובה הלימון).
  • כשהמים רותחים - מכניסים את הברוקולי ומביאים את המים לרתיחה נוספת.
  • כשהמים רותחים שוב - מסננים את הברוקולי לקערה. שוטפים אותו במים קרים מאוד - ומסננים שב.
  • לוקחים סכין - ומורידים לברוקולי את הגבעולים העבים ומשאירים רק את הראש.
  • קוצצים את הבצל
  • במחבת גדול ורחב מחממים את החמאה.
  • מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את ראשי הברוקולי ומטגנים עוד 3 דקות תוך ערבוב מתמיד.
  • מוסיפים את השמנת והתבלינים.
  • מבשלים 7 דקות על אש קטנה כשמדי פעם מערבבים קצת.
  • מכבים את האש עד שהפסטה מוכנה.
  • כשהפסטה מוכנה מדליקים את האש מתחת למחבת - מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: