3.7אלף 
הדפסה
כיסוני בצק במילוי סינייה
מחפשים מנה ראשונה מרשימה? כיסוני בצק עלים במילוי בשר בסגנון סנייה - זו מנה ראשונה מושלמת ויפיפייה. סינייה זו תערובת בשר מתובלת במיוחד עם תוספות וטחינה. במקור היא נעשיית כמעיין פשטידת בשר - אבל אנחנו אימצנו את התערובת לטובת מילוי כיסוני בצק העלים שלנו ויחד עם הזלפות של טחינה - מדובר במעדן שניתן להגיש כמנה ראשונה בכל ארוחה.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : לפחות 10 מנות
מרכיבים
- כיסוני בצק עלים - 10 לפחות. קונים מהקפואים בסופר.
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - אחד בינוני
- עגבניה - 1 בשלה
- פטריות - סלסלה
- כוסברה - 2 כפות קצוצות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - כפית
- אבקת שום - כפית
- פפריקה חריפה - כפית (לא חובה)
- טחינה - לפי הצורך - מתכון לטחינה מעולה בהמשך
- שמן קנולה - 3 כפות
הוראות הכנה
- מסדרים את כיסני הבצק על נייר אפיה - ואופים על פי הוראות ההכנה (בד"כ 30 דקות ב190 מעלות בתנור)
- בינתיים מכינים את המלית:
- קוצצים את הבצל.
- קוצצים גס את הפטריות.
- קוצצים את העגבניה.
- מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה.
- מוסיפים את הבצל בקמות ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהפטריות משחימות לחלוטין.
- מוסיפים את העגבניה הקצוצה ומטגנים תוך ערבוב עוד 2 דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון - מטגנים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים את התבלינים והכוסברה הקצוצה.
- מטגנים תוך ערבוב את כל התערובת עוד 3-4 דקות ומורידים מהאש.
- כשכיסוני הבצק מוכנים - מוציאים בעדינות את ה"כיפה" ושומרים אותה בצד.
- ניתן לעצור כאן - ולהמשיך רגע לפני ההגשה (לדתיים ושומרי מסורית - מומלץ לשמור את תערובת הבשר בסיר על הפלטה עד להגשה - אך לא ישירות עליה - כדי שישאר חם אך לא יישרף)
- מכינים טחינה טובה - מומלץ לפי המתכון כאן.
- ממלאים בנדיבות את כיסוני הבצק בתערובת הבשר.
- יוצקים בנדיבות טחינה.
זהו! מוכן!
מי שלא מתחבר לטחינה - יכול להגיש עם רוטב פטריות.