מתכונים קלים מתכוני בשר כיסוני בצק במילוי סינייה

כיסוני בצק במילוי סינייה

מאת אסף כהן
כיסוני בצק עלים במילוי סנייה

כיסוני בצק במילוי סינייה

על ידי 1 ביוני 2014

מחפשים מנה ראשונה מרשימה? כיסוני בצק עלים במילוי בשר בסגנון סנייה - זו מנה ראשונה מושלמת ויפיפייה. סינייה זו תערובת בשר מתובלת במיוחד עם תוספות וטחינה. במקור היא נעשיית כמעיין פשטידת בשר - אבל אנחנו אימצנו את התערובת לטובת מילוי כיסוני בצק העלים שלנו ויחד עם הזלפות של טחינה - מדובר במעדן שניתן להגיש כמנה ראשונה בכל ארוחה.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • כמות : לפחות 10 מנות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מסדרים את כיסני הבצק על נייר אפיה - ואופים על פי הוראות ההכנה (בד"כ 30 דקות ב190 מעלות בתנור)
  • בינתיים מכינים את המלית:
  • קוצצים את הבצל.
  • קוצצים גס את הפטריות.
  • קוצצים את העגבניה.
  • מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה.
  • מוסיפים את הבצל בקמות ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהפטריות משחימות לחלוטין.
  • מוסיפים את העגבניה הקצוצה ומטגנים תוך ערבוב עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את הבשר הטחון - מטגנים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
  • מוסיפים את התבלינים והכוסברה הקצוצה.
  • מטגנים תוך ערבוב את כל התערובת עוד 3-4 דקות ומורידים מהאש.
  • כשכיסוני הבצק מוכנים - מוציאים בעדינות את ה"כיפה" ושומרים אותה בצד.
  • ניתן לעצור כאן - ולהמשיך רגע לפני ההגשה (לדתיים ושומרי מסורית - מומלץ לשמור את תערובת הבשר בסיר על הפלטה עד להגשה - אך לא ישירות עליה - כדי שישאר חם אך לא יישרף)
  • מכינים טחינה טובה - מומלץ לפי המתכון כאן.
  • ממלאים בנדיבות את כיסוני הבצק בתערובת הבשר.
  • יוצקים בנדיבות טחינה.

זהו! מוכן!

מי שלא מתחבר לטחינה - יכול להגיש עם רוטב פטריות.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: