4.7אלף 
הדפסה
בורקס ראגו – בשר עם רוטב בולונז
בורקס בשר זה אחלה. אבל בורקס שבתוכו הבשר הוא ברוטב בולונז ובעצם מעיין ראגו שהתבשל יפה בסיר - זה כבר הרבה יותר טעים! בורקס ראגו הוא למעשה מאפה בצק עלים ממולא בשר ברוטב עגבניות עשיר וטעים במיוחד.
- זמן הכנה : 60 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
- כמות : 2 בורקסים
מרכיבים
- בצק עלים - קילו - מופשר לטמפרטורת החדר
- בשר טחון - חצי קילו
- גזר - 1 גדול
- בצל - 1 גדול
- שום כתוש - 2 שיניים
- רסק עגבניות - 100 גרם
- אורגנו יבש - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- ביצים - 2
- שומשום - לפי הצורך
- שמן זית - 3 כפות
- מים - רבע כוס
הוראות הכנה
- חותכים את הגזר לקוביות קטנות.
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב ושטוח.
- כשהשמן רותח מוסיפים את הבצל והגזר הקצוצים.
- מטגנים כמה דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון.
- מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ורבע כוס מים.
- מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים אש לבינונית - נמוכה ומבשלים 45 דקות תוך ערבוב מדי כמה דקות.
- מכבים את האש ומעבירים את הראגו לקערה וממתינים מעט שתתקרר.
- כשהראגו מתקרר שוברים פנימה ביצה ומערבבים היטב.
- פותחים חצי מבצק העלים על משטח עבודה.
- מחוררים בעדינות (שלא יהיו חורים לגמרי אלא סימני מזלג) עם מזלג את השליש הימני והשליש השמאלי של בצק העלים.
- שמים באמצע (איפה שלא מחורר) חצי מכמות הראגו עם רווח של ס"מ מהקצה. (מומלץ להעזר בתמונות למטה)
- סוגרים את בצק העלים משני הצדדים - מהדקים את הקצוות העליונים והתחתונים - ומקפלים אותם כלפי מעלה.
- הופכים את בצק העלים (כלומר שלמטה יהיה בצק כפול) ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
- חוזרים על הפעולה עם החצי השני של בצק העלים ושארית הראגו.
- טורפים ביצה ומורחים על גבי הבורקסים.
- מפזרים מלא שומשום למעלה.
- לוקחים סכין וחורצים חריצים על גבי הבורקס (מומלץ שהם יהיו בעובי של מנה - כס"מ וחצי)
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל40 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם ירקות טריים.