מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים חריף מתוק בתנור

כנפיים חריף מתוק בתנור

מאת אסף כהן
כנפיים חריף מתוק בתנור

כנפיים חריף מתוק בתנור

על ידי 2 בספטמבר 2013

כנפיים חריפות מתוקות בתנור. קלות מאוד להכנה - ובסוף יש רוטב מאוד טעים לטבילת הכנפיים. כנפיים חריף מתוק מיועדות לאנשים שאוהבים כנפיים פיקנטיות - ומעדיפים לעשות אותן בתנור ולהמנע מטיגונים.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות
  • כמות : קילו כנפיים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים משאריות נוצות ושומן וחוצים כל כנף על העצם לשני חלקים.
  • משפריצים קצת ספריי שמן על תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים לתנור.
  • מערבבים את כל מרכיבי המרינדה טוב טוב בקערה. (שימו לב - לאמיצים אפשר להוסיף עוד קצת רוטב סרירצ'ה. לעדינים - מסתפקים בכף)
  • מחלקים את הרוטב ל2 חלקים: חצי אחד שופכים על הכנפיים. חצי שני משאירים בקערה.
  • לושו בידיים את הכנפיים עד שכולן מכוסות רוטב. כסו בניילון נצמד - והכניסו למקרר לחצי שעה לפחות.
  • מחממים תנור ל200 מעלות.
  • מכניסים את הכנפיים (ללא הניילון) לתנור ל40 דקות - כשאחרי 20 הדקות הראשונות: מוציאים, הופכים ומחזירים לעוד 20 דקות.
  • בינתיים מכניסים את החצי השני של הרוטב לסיר קטן עם כפית קורנפלור - ומביאים לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות עד הסמכה תוך ערבוב מדי פעם.

זהו! מוכן!

מגישים בצלחת יפה את הכנפיים - ולידן את הרוטב לטבילת הכנפיים וחיזוק הטעמים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: