עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס

עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס (צילום וסטיילינג: יהודה סלומון)

עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס

על ידי 23 בפברואר 2015

עוגת שוקולד דובדבנים וקוקוס היא עוגה עשירה, טעימה ויפיפיה המתאימה לכל אירוע או אירוח - לוקחת רבע שעה בלבד להכנה - והופ לתנור. עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס היא קלה להכנה ואפשר אפילו להכין אותה עם הילדים.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את העוגה

  • משמנים היטב בחמאה תבנית ארובה בקוטר 24-22 ס"מ (רצוי בעלת תחתית מתפרקת),
  • זורים על תחתיתה ועל דופנותיה 3-2 כפות (כמה שנדבק) קוקוס טחון.
  • מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).
  • מכניסים למיקסר את החמאה עם הסוכר ועם תמצית הווניל במשך 3 דקות.
  • מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב.
  • מוסיפים את השמן ומערבלים שוב.
  • מנפים פנימה קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח, ומוסיפים ¾ כוס קוקוס, ליקר ושמנת.
  • מערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ואת הקונפיטורה, כף אחר כף, ומערבבים אותם לתוך תערובת העוגה במשיכות כף - צריכים להישאר פסים מובחנים של שוקולד ושל קונפיטורה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית, ומיישרים את פניה.
  • מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות, עד שפני העוגה יבשים למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי - היזהרו מאפיית יתר, שמייבשת את העוגה.
  • מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית, ומעבירים אותה למגש.

מכינים את הזיגוג.

  • מכניסים את השוקולד הקצוץ לקערה.
  • מחממים את השמנת כמעט עד לרתיחה, ויוצקים על השוקולד הקצוץ.
  • משהים מעט, וטורפים לתערובת חלקה.
  • מוסיפים את השמן וטורפים שוב.
  • יוצקים את הזיגוג על עוגת השוקולד.

זהו! מוכן!

המתכון לעוגת השוקולד נכתב על ידי דנית סלומון ובאדיבות השף הלבן.

(צילום וסטיילינג: יהודה סלומון)

הדפסה

Related posts

עוגיות שוקולד צ'יפס הכי קלות והכי טעימות שתכינו באחריות

לחמניות חלב

קוקילידה ביתית

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף