כרובית מטוגנת עם פרורי לחם
כרובית מטוגנת בפרורי לחם היא טעימה, פריכה ומענגת. קלה וכייפית להכנה - והתוצאה מעולה. כרובית מטוגנת בפרורי לחם מצויינת כתוספת לארוחה חלבית או בשרית, נשנוש נחמד או ארוחת ביניים קלילה.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
הוראות הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל סביר - לא קטן מדי ולא גדול מדי.
- שמים את פרחי הכרובית בסיר וממלאים מים עד לכיסוי ועוד קצת ומוסיפים 2 כפות חומץ.
- מעמידים את הסיר על האש במכסה סגור - ומביאים לרתיחה - לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לעוד 3 דקות ומכבים.
- מסננים את הכרובית ומניחים לה שתתקרר לטמפ' החדר.
- מסדרים 3 קערות: קערה ראשונה עם קמח, פפריקה, שום, מלח ופלפל. קערה שניה עם 2 ביצים מעורבבות עם כפית חרדל, קערה שלישית - פרורי לחם.
- מצפים את הכרובית כמו שניצל בסרט נע. (או ששמים את הקמח בקערה מאוד עמוקה, מכניסים את כל הכרוביות מערבבים בידיים - ואז שופכים ביצים על הכל ומערבבים שוב בידיים. ואז מצפים אחד אחד בפרורי לחם)
- מחממים שמן לטיגון עמוק (180 מעלות) ומטגנים את הכרוביות עד להשחמה.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים עם מיונז שום או טחינה טובה או צ'ילי מתוק.