שקשוקה

שקשוקה

שקשוקה

על ידי 20 באוקטובר 2014

הסוד לשקשוקה מושלמת טמון במחבת - אם משתמשים במחבת יציקה אמיתית כזו שאוגרת חום ומפזרת אותו בצורה נכונה ומתאזרים בהרבה סבלנות והשקשוקה תצא מושלמת. השאר כבר תלוי במרכיבים - ביצים טריות עגבניות בשלות, פלפל ובצל טריים, תבלינים - והרבה סבלנות. ככל שתתנו לרוטב לשבת יותר זמן במחבת על אש קטנה - הוא יצא משובח יותר וטעים יותר. אז סבלנות, טריות ומחבת נכונה - והשקשוקה המושלמת אצלכם בבית.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים גס את הבצל.
  • מקלפים את שיני השום ומועכים אותן קלות.
  • חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי ס"מ - וכל רצועה ל3 חתיכות.
  • את העגבניות חותכים לקוביות גסות (משהו כמו ס"מ) - לא לשכוח להעיף את העוקץ.
  • מחממים את שמן הזית במחבת.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפלפל האדום והשום ומטגנים עד שהבצל והשום מזהיבים והפלפל מתחיל להשחיר.
  • מנמיכים את האש לבינונית.
  • מוסיפים את העגבניות, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל השחור ומטגנים 5 דקות לפחות תוך ערבוב עד שהעגבניות מסיימות להוציא את הנוזלים.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים (בד"כ אני ממלא את הקופסא של הרסק במים וזה מספיק - קצת פחות מחצי כוס)
  • מערבבים, מביאעים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב 2 דקות.
  • מנמיכים לאש קטנה.
  • סוגרים את המחבת עם מכסה ומבשלים בלי לגעת לפחות 10 דקות - ומומלץ לתת לרוטב להתבשל על אש קטנה מאוד שעתיים ואפילו 3 שעות. פעם בחצי שעה בודקים אם צריך להוסיף טיפה נוזלים וממשיכים לבשל.
  • 10 דקות לפני ההגשה מפזרים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
  • שופכים פנימה את הביצים בצור מסודרת ומגבירים את האש לבינונית.
  • אחרי 2 דקות - בעזרת כף עץ מערבבים קצת את הלבן של הביצה עם הרוטב ונזהרים לא לפוצץ את הצהוב.
  • מעבירים את האש לבינונית - נמוכה.
  • סוגרים את המחבת מבשלים עד שהצהוב ברמת הבישול החביבה עלינו (אני אוהב את הצהוב מבושל לגמרי - אז אני משאיר סגור 10 דקות).

זהו! מוכן!

מגישים במחבת עם טחינה טובה, מלפפונים חמוצים ולחם טרי.

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף