קיפודי תפוחי אדמה
אם בד"כ אנחנו מגישים את תפוחי האדמה במרכז השולחן - קיפודי תפוחי אדמה מיועדים להגשה אישית ויפה על צלחת. קיפודי תפוחי אדמה הם לא מהפכניים מבחינת הטעם (הטעם שלהם מדהים) אבל הקטע שלהם הוא בהגשה היפה שהופכת את תפוחי האדמה המתובלים שמכינים בתנור לחגיגה לעיניים. הם אלגנטיים, יפים, פריכים מבחוץ - ונימוחים מבפנים. והכי חשוב - נראים מצוין.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 55 דקות
- כמות : 4 מנות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 8 קטנים
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - לפי הצורך
הוראות הכנה
- שוטפים מעט במים את תפוחי האדה (אנחנו לא מקלפים - זה חלק מהיופי).
- חוצים את תפוחי האדמה ל2 לאורך.
- בזהירות ובעדינות - חורצים 2-3 פסי שתי וערב (2 לאורך ו2-3 לרוחב לפי אורך תפוחי האדמה). לא לחתוך לגמרי. רק חריצים עד 2 מילימטר מהתחתית.
- מניחים את תפוחי האדמה המחורצים בקערה - מוסיפים את התבלינים ושמן הזית ומערבבים בעדינות עם הידיים עד שכל תפוחי האדמה מצופים בשמן ותבלינים.
- מסדרים על תבנית עם נייר אפייה את תפוחי האדמה. תפוחי האדמה צריכים להיות על הגחון (על הצד השטוח).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 55 דקות.
זהו! מוכן!
כל סועד מקבל 4 חצאים.