סלט עדשים בטטה

סלט עדשים ובטטה

סלט עדשים בטטה

על ידי 1 בספטמבר 2014

סלט עדשים ובטטות הוא סלט עשיר, מתקתק וטעים שמתאים לארוחות גדולות ואירוחים. סלט עדשים ובטטה הוא סלט קל להכנה שאפשר להגיש פושר או קר - הוא בריא מאוד וקוצר המון מחמאות. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את העדשים השחורות לסיר קטן ומכסים במים קרים ועוד קצת.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהעדשים מגיעים לרמת אל-דנטה. משהו כמו רבע שעה.
  • מסירים מהאש ומעבירים למסננת צפופה ושוטפים היטב במי ברז קרים.
  • חותכים את הבטטה לקוביות גסות.
  • מאדים את קוביות הבטטה בסיר אידוי או על מניפת אידוי המונחת בסיר עד לריכוך, האידוי לוקח כחמש דקות, גם כאן להקפיד שהבטטות לא מתרככות יתר על המידה.
  • קוצצים את הבצלים.
  • במחבת גדולה מטגנים בשמן זית את הבצלים עד שהם נהיים שקופים.
  • מוסיפים את קוביות הבטטה וזורים עליהם חצי כוס סוכר חום ורבע כוס חומץ בלסמי
  • ממשיכים לאדות תוך ערבוב זהיר עד שהבטטות מקבלות קירמול עדין. חשוב לא למעוך את הבטטות בזמן הקירמול ולהקפיד שצורתן נשמרת.
  • מחברים את הבצל והבטטות לעדשים ומוסיפים פלפל שחור ומלח מתקנים תיבול עם חומץ בלסמי.

זהו! מוכן!

מגישים קר או פושר.

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף