מג'דרה דרוזית – בורגול עם עדשים שחורות

מג'דרה דרוזית

מג'דרה דרוזית – בורגול עם עדשים שחורות

על ידי 8 בספטמבר 2013

מג'דרה דרוזית דומה מאוד למג'דרה הרגילה שאנחנו מכירים - רק שבמקום אורז משתמשים בבורגול. הטעם הוא כמובן נהדר ביותר ומתאים לכל המשפחה. מג'דרה דרוזית מתאימה כתוספת לארוחות גדולות או כארוחת ערב בפני עצמה.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצלים.
  • מחממים בסיר רחב ונמוך את שמן הקנולה ושמן הזית.
  • מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן, עד שהם מתחילים להזהיב.
  • מוסיפים את השום, ומורידים את האש להכי נמוך.
  • ממשיכים לטגן את הבצלים והשום באיטיות תוך עירבוב מידי פעם עד שבצלים חומים מאוד (לא שרופים!!!) ונוצרת מין ריבת בצל.
  • אם חסר נוזלים והבצל מתחיל להתייבש מוסיפים כל פעם 2 כפות מים לפי הצורך.
  • מוסיפים את העדשים השחורות וכוס וחצי מים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עד אש קטנה עד שהעדשים רכים אך לא מידי (אל דנטה).
  • מוסיפים את הבורגול, התבלינים ומים שיכסו את הכל ועוד כאצבע מעל.
  • מבשלים עד שהמים נספגים בבורגול (בערך 18-20 דקות).
  • טועמים. אם הבורגול עדיין לא מוכן מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לבשל, ככה עד שהבורגול והעדשים מוכנים. מתקנים את התיבול לקראת הסוף.

זהו! מוכן!

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף