כרובית עם גזר ברוטב עגבניות
מנה נהדרת של כרובית וגזר ברוטב עגבניות שיכולה לשמש גם כתוספת אבל גם כארוחה שלמה וטעימה. כרובית וגזר ברוטב עדין וטעים של עגבניות שמתבשלות יחד ועוטפות הכל - ואז השחמה בגריל בתנור שנותן צבע נהדר ופריכות נהדרת להכל.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- כרובית - ראש שלם - לא ענק
- גזרים - 2 גדולים
- בצל - 1
- רסק עגבניות - 50 גרם
- פפריקה מתוקה - כף גדושה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - לפי הצורך
- שמן זית - 4 כפות
הוראות הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים ושוטפים היטב במים - ומייבשים.
- מקלפים את הגזרים ופורסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ.
- קוצצים את הבצל.
- מחממים את שמן הזית במחבת.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות.
- מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומערבבים.
- מוסיפים את הגזר והכרובית ומערבבים היטב.
- ממשיכים לטגן תוך ערבוב משהו כמו 5-7 דקות.
- מוסיפים מים עד לכיסוי.
- מביאים לרתיחה.
- מבשלים 10 דקות על אש בינונית - גבוהה עד שהכרובית והגזר מתרככים (מתרככים = הגזר נחתך בקלות ע"י כף עץ).
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (לא להתקמצן) ומערבבים בעדינות.
- מחממים תנור ל200 מעלות במצב גריל עליון.
- בעזרת כף מסננת מעבירים את הכרובית והגזר לתבנית קטנה חסינת חום.
- מכניסים את הכרובית למרכז התנור וצולים 15 דקות או עד שהכרובית מקבלת צבע שחום ויפה מלמעלה.
זהו! מוכן!
טיפ: את הרוטב שנשאר בסיר אפשר להשתמש כתיבול לאורז לבן.