בלומינג אוניון – פרח בצל מטוגן

בלומינג אוניון - פרח בצל מטוגן

בלומינג אוניון – פרח בצל מטוגן

על ידי 31 בינואר 2016

הנשנוש הכי כיף בפאבים מגיע אליכם לסלון. מחפשים כיבוד כייפי מול הטלוויזיה? רוצים נשנוש שכולם יהנו ממנו? בלומינג אוניון - או בעברית פרח בצל מטוגן הוא נשנוש כייפי בטירוף שנראה ממש יפה והוא כמובן ממש טעים - וכולם יאהבו אותו ויתלהבו. למעשה מדובר בבצל גדול שחתוך בצורה מיוחדת ועטוף בציפוי קריספי שכיף להכין וכיף מאוד לאכול.

  • זמן הכנה : 1h 15 min
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את הבצל.
  • עם סכין מורידים ס"מ מהראש (כלומר לא מאיפה שיוצאים השורשים!)
  • מניחים את הבצל על החלק החתוך - כך שהשורשים כלפי מעלה.
  • עושים 4 חתכים - 1 בכל רבע בצל. החתך צריך להיות במרחק חצי ס"מ מהשורש ועד למטה.
  • בין כל חתך עושים 2 חתכים במרחקים שווים - כשהחתך במרחק ס"מ - ס"מ וחצי מהשורש ועד למטה.
  • הופכים את הבצל ורואים שהבצל כבר נפתח לפרח יפה.
  • ממלאים קערה בקמח ותבלינים ומערבבים היטב.
  • בקערה נוספת טורפים את הביצים יחד עם החלב.
  • מעדינות לוקחים את הבצל ומניחים אותו בקערת הקמח על השורש.
  • לוקחים כף ובעזרתה מצפים את הבצל בקמח בין השכבות ומכל הכיוונים. למלא בלי חשבון עד שהוא מוצף.
  • מרימים את הבצל, הופכים אותו ומנערים את הקמח העודף.
  • מכניסים את הבצל לתוך קערת החלב והביצים ומצפים אותו היטב שיהיה כולו בבלילה.
  • אחרי שהוא מוצף - מרימים שוב ושמים שוב בקמח, ממלאים שוב עם כף, מנערים ומניחים על צלחת.
  • את הצלחת עם הבצל מכניסים למקפיא לשעה.
  • קצת לפני שמוציאים את הבצל - מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק. צריך להיות מספיק שמן שיכסה את כל הבצל.
  • כשהשמן רותח מוציאים את הבצל מהמקפיא ומכניסים אותו עם השורש למטה.
  • מטגנים 30 שניות - והופכים את הבצל שהחלק הפתוח יהיה למטה.
  • מטגנים 8 דקות.
  • מוציאים לנייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה לכמה דקות הצטננות.

זהו! מוכן!

מגישים עם צ'ילי מתוק, מיונז שום ושאר מתבלים.

הדפסה

Related posts

תבשיל דלעת וזוקיני

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

סלט כרוב, גזר ופלפל אדום

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף