פהיטס בתנור
פהיטס זה תבשיל מקסיקני של חזה עוף עם פלפלים ובצל מתובלים מאוד וטעימים מאוד. במקור מכינים את הפהיטס על מחבת ברזל יצוקה ומגישים אותה רותחת על המחבת - אבל הפעם אנחנו בקטע בריאותי (ובטיחותי) ומכינים פהיטס בתנור. למרות שמכינים פהיטס בתנור חזה העוף יוצא עסיסי, התיבול יושב נפלא - במינימום שמן ומקסימום טעם.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה את שמן הזית וכל התבלינים.
- מנקים את חזה העוף וחותכים אותו לרצועות דקות (חצי ס"מ גג) באורך של עד 3 ס"מ. אם הן רחבות - חוצים אותן באמצע.
- מכניסים את רצועות העוף לקערת התבלינים ומערבבים היטב היטב בידיים.
- מסדרים את רצועות העוף על תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
- חותכים את הפלפלים לרצועות ואת הבצל לטבעות דקות ומוסיפים לתבנית.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
- מערבבים הכל יחד שהכל יתערבב עם התבלינים והרוטב.
- מכניסים לתנור ב200 מעלות אופים 20 דקות בדיוק!
זהו! מוכן!
מגישים על טורטיה עם רוטב סלסה או גוואקמולי או על אורז לבן.