עוף מטוגן בציפוי בסגנון קנטאקי
מכירים את הכנפיים של קנטאקי? אז אותו הדבר בגרסת השוקיים. אותו הציפוי האהוב, הפריך והמדוייק עם כל העסיסיות של שוקי העוף. קל להכנה וכמובן - מאוד טעים.
הציפוי הכפול מבטיח שהמעטפת הקריספית תהיה מושלמת - לכן חשוב לא לדלג על שלבים.
- זמן הכנה : 35 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם ירכיים.
- קמח - כוס וחצי
- מלח - כף וחצי
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה חריפה - כף וחצי
- אבקת שום - כפית וחצי
- אבקת בצל - כף וחצי (לא מרק בצל!)
- ביצים - 2
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מנקים את העופות ומשאירים את העור.
- מכניסים את חלקי העוף לסיר וממלאים במים עד כיסוי ועוד קצת.
- מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש ומבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.
- מסננים את העוף מהמים ונותנים לו כמה דקות להתקרר לטמפ' החדר.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
- מערבבים בקערה גדולה כוס קמח עם כף מלח, כפית אבקת שום, כף אבקת בצל, כף פפריקה חריפה ופלפל שחור לפי הטעם.
- בקערה נוספת טורפים את הביצים.
- טובלים כל נתח עוף בביצה ואז מצפים מקמח מכל הכיוונים ומעבירים לצלחת.
- לאחר מכן מוסיפים את שאר התבלינים והקמח לקערת הקמח ומערבבים.
- לוקחים כל נתח מצופה - טובלים אותו שוב בביצה ומצפים שוב בתערובת הקמח והתבלינים.
- מכניסים את הנתחים לשמן עמוק ומטגנים 7 דקות עד שהם משחימים יפה.
- מוציאים לנייר סופג
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'יפס וטבעות בצל.