חמין מקרוני
אין כמו חמין בחורף. אבל לפעמים חמין בשר קצת כבד עלינו - אז הנה לפניכם חמין עוף טעים מאוד וקל מאוד להכנה עם מקרוני. מינימום התעסקות, מכניסים לתנור - הולכים לישון וקמים לריחות מטורפים וחמין עוף מדהים עם עוף מתפרק מהעצם, מקרוני עסיסי ומתובל היטב ותפוחי אדמה נימוחים - שכולם יריבו עליהם.
חמין עוף ומקרוני מתאים גם למי שרוצה להכין חמין באופן ספונטני ובמהירות.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 11h 00 min
מרכיבים
- מקרוני - כמו ספגטי - רק עבה יותר עם חור באמצע - חבילה
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם כרעיים
- תפוחי אדמה - 2-3 בינוניים
- ביצים - לפי מספר הסועדים
- בצל - 2-3 גדולים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כף וחצי
- כורכום - כפית וחצי
- שמן קנולה - לפי הצורך
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מחממים מים בסיר לפסטה עם מעט מלח.
- שוברים את הפסטה ל2.
- מכניסים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים חצי בישול (מה שכתוב על האריזה - חלקי 2) ומסננים מהמים ומעבירים לקערה.
- קוצצים את הבצלים.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- מכניסים את שוקי העוף לקערה עם כף פפריקה, כפית כורכום, מלח ופלפל ומערבבים את הכל יחד עד שכל העופות מצופים בתבלינים.
- מחממים שכבה של כחצי ס"מ שמן קנולה בסיר גדול שאפשר להכניס לתנור (תנור הולנדי).
- מכניסים את שוקי העוף ומטגנים מספר דקות מכל הכיוונים עד שהם משחימים - ומוציאים לקערה עם מלקחיים.
- מכניסים את הבצל לסיר על אותו השמן של העוף - מוסיפים חצי כף פפריקה חצי כפית כורכום, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ומתחיל להזהיב בקצוות - ואז לוקחים את כל הסיר (בזהירות כי הוא חם) ושופכים את כל הבצל והשמן על הפסטה - ומערבבים היטב.
- מוסיפים עוד 2 כפות שמן לסיר.
- מסדרים בתחתית הסיר שכבה של תפוחי אדמה.
- על תפוחי האדמה מסדרים את העופות.
- על העופות שופכים את כל תערובת הפסטה.
- מוסיפים מים עד כמעט כיסוי של הפסטה - אבל לא יותר.
- דוחסים היטב היטב את הפסטה לכיוון תחתית הסיר שהכל יהיה דחוס פנימה.
- מניחים נייר כסף על כל העסק. ולוחצים אותו למטה.
- מניחים את הביצים על נייר הכסף.
- לוקחים עוד נייר כסף ומכסים איתה את הסיר.
- סוגרים את הסיר עם מכסה.
- מביאים את הכל לרתיחה - בלי להציץ פשוט מקשיבים לסיר עד שהמים רותחים.
- בינתיים מחממים תנור ל100 מעלות.
- כשהסיר רותח - מעבירים אותו בזהירות לתנור - ומשאירים אותו שם 10 שעות לפחות (כל הלילה)
- בבוקר מתעוררים לניחוחות נהדרים.
- מוציאים את הסיר מהתנור, מוציאים בזהירות את הביצים לקערה ומעבירים את שאר חמין העוף לקערת הגשה גדולה.
זהו! מוכן!