חזה עוף בטמפורה בזיגוג שום ודבש

חזה עוף בטמפורה בזיגוג שום ודבש

על ידי 7 בספטמבר 2014

חזה עוף בטמפורה בזיגוג שום ודבש הוא טעים, קל להכנה ובעל טעם אסייתי מיוחד. לא עוד טמפורת חמוץ מתוק רגילה - הפעם הלכנו על דברים בריאים יותר. שום, דבש וחומץ אורז שנותנים טעמים אוריינטלים משובחים ועושים חגיגה של טעמים בפה.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מערבבים יחד את כל מרכיבי הטמפורה עם מטרפה. טורפים היטב עד שמקבלים בלילה חלקה ללא גושים.
  • מכסים את הטמפורה בניילון נצמד ומניחים חצי שעה.
  • מנקים את חזה העוף וחותכים אותו לקוביות בגודל של ס"מ וחצי - 2.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
  • כשהשמן רותח - מכניסים את כל קוביות חזה העוף לבלילת הטמפורה ומשקיעים אותם היטב.
  • מכניסים אחת אחת את קוביות חזה העוף המצופות לשמן הרותח - מדי פעם מפרידים בין הקוביות עם כף עץ שלא ידבקו אחת לשניה.
  • מטגנים את חזה העוף בשמן עד שהטמפורה מזהיבה קלות ומוציאים לנייר סופג.
  • במחבת גדולה שמים את כל מרכיבי הרוטב פרט לקורנפלור ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
  • מערבבים את כפית הקורנפלור עם כף מים ומוסיפים לרוטב ומביאים שוב לרתיחה.
  • מכניסים את כל נתחי חזה העוף בטמפורה ומתחילים להקפיץ ולערבב 2-3 דקות עד שכל הרוטב מסמיך ונצמד לקוביות חזה העוף - וכמעט ולא נשאר רוטב במחבת.
  • תוך כדי ההקפצה והערבוב מוסיפים שומשום בכיף שידבק היטב לנתחים.

זהו! מוכן!

מגישים עם אורז לבן או צ'יפס.

הדפסה

Related posts

חזה עוף וירקות מוקפצים עם אורז

ספגטי עם חזה עוף וירקות מוקפצים

עוף בצ'ילי מתוק ואננס

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף