מתכונים קלים טיפים והגיגיםהצעת הגשה לשבועות

הצעת הגשה לשבועות

מאת אסף כהן

שבועות הוא אחד החגים הנעימים ביותר. מזג האוויר לרוב נוח, לא מאוד חם – ולא קר. וגם אווירת החג היא נקייה, נעימה ורגועה. וכרגיל כמו כל חג יהודי, ישנה מסורת הקשורה באוכל. שבועות הוא חג החלב, בו נהוג באופן מפתיע לערוך סעודה חלבית גדולה ומפוארת. בחוג הדתי הסעודה היא סעודת חג לכל דבר הכוללת קידוש על יין וברכה על חלה.

ארוחה חלבית נתפסת בציבור כארוחה דלה וקלילה ולרוב לא משביעה. אז החלטתי להרים את הכפפה ולהציע כמה אפשרויות של ארוחה עשירה, מלאה, בעלת 3 מנות (ראשונה, עיקרית וקינוח) המתאימה הן למזג האוויר והן לאווירת החג. תוך השתדלות שהארוחה לא תהיה כבדה על הבטן כפי שעלול לקרות כשמדובר במאכלי חלב.

אז לפניכם מספר נאה של מתכונים לשבועות.

מנה ראשונה:

מנה ראשונה, כשמה כן היא – היא הפתיח לפני המנה העיקרית. וככזו היא צריכה להיות קטנה ופותחת תאבון.

קודם כל נפתח בפלטת סלטים שתלך מעולה עם החלה:

לאחר שהסלטים מיצו את תפקידם נעבור למנה הראשונה עצמה:

כאמור, מנה ראשונה צריכה להיות מדגמית אך מלאת טעמים ולכן יש כמה אפשרויות.

המנות המוזכרות לעיל אלו מנות פשוטות להכנה, קטנות, לא משביעות, פותחות תאבון ומאוד טעימות. מומלץ להגיש את המנות (חוץ מהפלטה) כמנה אישית, מוגשת ומעוצבת על צלחת קטנה לכל סועד.

מנה עיקרית

לאחר המנה הראשונה מומלץ להגיש שתיה קלה ומים על מנת לנקות את הטעמים ולהכין את הסועדים למנה העיקרית. כשמדברים על ארוחה חלבית – ניתן לקחת את המנה העיקרית לכמה כיוונים.

הכיוון הפשוט והקל יהיה להכין מבחר פשטידות כמו פשטידת פטריות, פשטידת ברוקולי, פשטידת תרד ודלורית, קיש קישואים, לזניה ואפילו פיצה ביתית חמה – ולהגיש על השולחן. זו תהה ארוחה טעימה ומשביעה. אמנם לא הכי מקורית – אבל כולם יהיו מרוצים. המשקיענים במיוחד יכולים להכין סופיצ'יני – אחד המתכונים האיטלקיים השווים ביותר.

מי שמחפש קצת תחכום – אני ממליץ להכין דגים. דגים כשרותם היא פרווה ולכן ניתן להכין אותם בארוחה חלבית ולשלב גבינות במתכון. ניתן להכין מנות אישיות של פורלים, ניתן להכין דג סלמון עם עשבי תיבול בתנור ואם יש ילדים – אפשר להפתיע אותם בשניצל דג סול.

בנוסף – גם מגש עמוס לביבות טריות וחמות יעשה לכם חם בלב ועל השולחן. מי שמחפש את הפן הבריאותי יכול להכין קציצות עדשים אפויות. לביבות נוספות כמו לביבות ג'ריש מתוקות או לביבות קישואים יעשו את העבודה.

כתוספת מומלץ להכין תפוחי אדמה מתובלים – שההכנה שלהם קלה ולא דורשת יותר מדי התעסקות. פשוט מכינים, שמים בתנור – ומתפנים להכין את שאר התפריט. בכלל, תפוחי אדמה הם התוספת המומלצת לכל אירוע מרובה משתתפים מכיוון שלאחר ההכנה הם לא דורשים התעסקות – רק שמירה על חום. בניגוד לאורז, למשל, שגם דורש דיוק בהכנה וגם עלול להתייבש.

לצד המנה העיקרית מגישים כמובן סיבים תזונתיים בדמות סלט עלים וירקות צונן ורענן ברוטב ויניגרט. רצוי ומומלץ להוסיף לו גבינת פטה או גבינה בולגרית. אני ממליץ שהסלט יהיה חתוך גס, ואפילו יהיה ממש חתיכות של ירקות ולא קצוץ דק. כך הוא יהיה יותר רענן וצבעוני – וגם בריא יותר (ככל שהחתיכות גדולות יותר – הוויטמינים נשמרים בו טוב יותר).

וכמובן שרצוי שיהיה גם ירק מבושל כמו כרובית בתנור או שעועית או אספרגוס מקולף.

עוגת שוקולדקינוח

כראוי לארוחה לא כבדה, אנחנו גם מחפשים קינוח קליל. אז נכון שאפשר להכין עוגת שוקולד נהדרת, כדורי שוקולד, או עוגת שיש. אבל למה לא להכין קינוח ברוח החג? שבועות הוא הרי חג הביכורים וככזה – מה מתאים לו יותר מאשר סלט פירות קיצי ומרענן? לצידו נגיש תה קר שחלטנו מבעוד מועד. וכמובן רצוי להוסיף כמה גלידות שמנת – בכל זאת אנחנו בחג החלב – ולהעמיד אותן ליד השולחן על בר חלבי כדי שאנשים יקומו מהשולחן ויעברו לסלון לסיום הארוחה.

סעודת חג שבועות יכולה להיות כבדה ומעיקה ומצד שני – להיות קלילה וכיפית. עם מינון נכון של גבינות וירקות ניתן לייצר סעודה חלבית עשירה, משביעה וטעימה.

הגיבו לנו – יש לכם רעיונות משלכם לסעודת החג?

בטח תשמחו להכין גם:

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. אישור למידע נוסף

מדיניות פרטיות