פשטידת אטריות ובשר – קוגל בשרי

פשטידת אטריות ובשר

פשטידת אטריות ובשר – קוגל בשרי

על ידי 21 באוגוסט 2012

בסדר, אז לא מדובר בקוגל החום החריף - מתוק המוכר מבתי הכנסת ומשבתות בירושלים. אבל פשטידת אטריות ובשר היא כמעט כמו. היא קצת עוגת אטריות, ויש בה בשר והיא ממש טעימה - והיא פיקנטית קצת. צריך יותר מזה?

 

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים שמן קנולה במחבת גדולה.
  • מטגנים את הבצל על המחבת עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו לחלוטין.
  • מוסיפים את האגוז המוסקט המלח והפלפל והכוסברה הקצוצה.
  • מבשלים תוך ערבוב עוד 3-4 דקות ומכבים את האש.
  • מעבירים את הבשר לקערה - ללא הנוזלים (או כמה שפחות - אם אפשר להעביר במסננת - עדיף) ומניחים לו להתקרר לטמפ' החדר.
  • מבשלים את הספגטי לחלוטין - לא 'אל דנטה'.
  • כשהספגטי מוכן - מסננים אותו לחלוטין מהמים ומניחים לו להתקרר לטמפ' החדר.
  • בקערה טורפים את הביצים יחד עם הצ'ילי, ומעט מלח ופלפל.
  • מחממים שמן בסוטאז' (סיר שטוח ורחב).
  • כשהשמן חם - מכניסים לסיר בצפיפות חצי מהספגטי המוכן - בשכבה אחידה.
  • מטגנים דקה וחצי - ומניחים את כל הבשר הטחון בשכבה אחידה מעל הספגטי.
  • מסדרים מעל את שאר הספגטי (גם כן בשכבה אחידה וצפופה).
  • שופכים את תערובת הביצים על הספגטי (לא הכל באמצע - אלא בעיקר בצדדים).
  • סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות.

עכשיו החלק המאתגר - הופכים את הפשטידה על פיה.

  • לוקחים צלחת גדולה או משטח שהוא יותר גדול מהסוטאז' - מניחים אותו על הסוטאז ובעזרת מגבת או כפפות מבודדות - הופכים את הסוטאז' על הצלחת.
  • עכשיו - מחזירים את הסוטאז לאש - ומחליקים את הפשטידה חזרה פנימה - כשהחלק שהיה למעלה - עכשיו למטה.
  • סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 10-12 דקות עד שהחלק התחתון משחים ונהיה קריספי.
  • מורידים מהאש, נותנים לפשטידה להתקרר רבע שעה - 20 דקות.

זהו! מוכן. חותכים לרבעים או שישיות ומגישים עם סלט רענן.

בתאבון!

 

הדפסה

Related posts

קבב ביתי בסגנון רומני

עראיס

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף