פאייה

פאייה

פאייה

על ידי 11 בספטמבר 2013

פאייה זו מנה ספרדית קלאסית וחגיגית במיוחד המורכבת מאורז עגול, ירקות ובשרים טעימים - בתיבול עדין של זעפרן. הפאייה המקורית נעשית עם פירות ים ובשרים לבנים - אבל אצלנו תמצאו את הגרסה הכשרה והמותאמת לחיק הישראלי. מדובר במנה גדולה ומשפחתית שמספיקה ל5-6 אנשים בכיף.

פאייה במקור דורש תיבול של זעפרן. זעפרן הוא אחד התבלינים היקרים והנדירים ביותר בעולם - ולכן יש פה תחליף לזעפרן למי שלא מצליח להשיג. התוצאה היא אולי לא בדיוק פאייה אמיתית - אבל לא פחות טעימה.

  • זמן הכנה : 25 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שוטפים היטב את האורז העגול תחת מים קולחים ומניחים לייבוש.
  • מחממים במחבת גדולה (או סוטאג') שמן קנולה ומכינים עליו את הצ'וריסו מכל הכיוונים.
  • מוציאים את הצ'וריסו המוכן מהמחבת - נותנים לו כמה דקות התקררות וחותכים אותו לפרוסות בעובי חצי ס"מ ושמים בקערה.
  • חותכים את הקבנוס לפרוסות בעובי ס"מ ושמים יחד עם הצ'וריסו.
  • חותכים את הפרגיות לקוביות גסות.
  • קוצצים את הבצל.
  • חותכים את הפלפל האדום לקוביות.
  • מרתיחים את ציר העוף או המים יחד עם הזעפרן - שיהיו מוכנים עוד כמה דקות כשנצטרך אותם. הזעפרן יתחיל להפריש צבעים לנוזל. זה מצוין.
  • במחבת שעליה טיגנו את הצ'וריסו מוסיפים את שמן הזית ומחממים.
  • מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך הקפצה עד שהן מקבלות צבע מכל הכיוונים.
  • מוסיפים את הקבנוס החתוך, הקבנוס והפלפל האדום וממשיכים לטגן תוך ערבוב.
  • מוסיפים את האפונה.
  • מוסיפים את המלח,הפלפל והפפריקה המתוקה.
  • מפזרים את האורז העגול מעל הכל.
  • שופכים פנימה את ציר העוף הרותח (או המים). לא מערבבים ולא נוגעים!
  • מכסים את המחבת עם מכסה.
  • מורידים את האש למינימום ל25 דקות בלי לגעת.

זהו! מוכן!

להגיש ישר מהמחבת עם כף גדולה - שכל אחד יקח לעצמו.

לא צריך תוספת - זו מנה שלמה בפני עצמה.

הדפסה
רעבים אבל לא בא לכם לבשל?!
קבלו קוד בשווי 30 שח להזמנה ב Wolt!
(בעצם 15*2 אבל עדיין אחלה!)
תקף למשתמשי WOLT חדשים בלבד! כמות הקופונים מוגבלת!

Thank you!

We will contact you soon.

Related posts

קבב ביתי בסגנון רומני

עראיס

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש