כדורי בשר בציפוי פרורי לחם
מי אמר שכדורי בשר חייבים להתבשל ברוטב? רוצים לגוון את כדורי הבשר והקציצות שלכם? הנה מתכון נהדר לכדורי בשר מטוגנים בציפוי פרורי לחם שהם פריכים מבחוץ, נימוחים מבפנים - וטעימים מאוד מאוד. מיועד למי שרוצה לגוון את גדורי הבשר שלו - וגם למי שרוצה להפתיע את המשפחה והאורחים בארוחה כייפית שאפשר ורצוי לאכול בידיים.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 20 כדורים
מרכיבים
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל קטן קטן.
- קוצצים את העגבניה קטן קטן.
- חותכים את הפלפל האדום גס (אבל לא חתיכות גדולות מדי).
- קוצצים קטן קטן את הכוסברה.
- במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן בערך.
- כשהשמן חם - מטגנים עליו את הבצל יחד עם הפלפל עד שהבצל מתרכך ונהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון, העגבניות הקצוצות, התבלינים והמלח.
- מטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
- מעבירים לאש בינונית נמוכה - וממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם - עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.
- כשהתערובת מתקררת - לוקחים את הלחם, מרטיבים אותו וסוחטים אותו היטב היטב.
- מפוררים אותו לתוך התערובת ושוברים פנימה את הביצים.
- לשים ומערבבים הכל יחד לעיסה אחידה.
- בקערה קטנה מערבבים קמח ופרורי לחם ביחס של שליש קמח ושני שליש פרורי לחם.
- בידיים לחות יוצרים כדורים מהתערובת, מגלגלים בתוך הקמח ופרורי הלחם ומוציאים לצלחת.
- חוזרים חלילה עד שכל הבשר נגמר וכל הכדורים מוכנים.
- מחממים שמן עמוק לחום גבוה.
- כשהשמן רותח - מכניסים בעדינות את הכדורים ומטגנים 3-4 דקות עד הזהבה.
זהו! מוכן!
מגישים עם קערת צ'ילי מתוק או אלף האיים.