מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב שמנת כרובית ולימון

רוטב שמנת כרובית ולימון

מאת אסף כהן
רוטב שמנת כרובית ולימון

רוטב שמנת כרובית ולימון

על ידי 12 בפברואר 2013

מי שאוהב רטבי פסטה על בסיס שמנת יאהב מאוד את רוטב השמנת עם הכרובית והלימון. מדובר ברוטב עשיר מאוד, מלא טעמים וכמובן מאוד טעים. את רוטב השמנת כרובית ולימון מומלץ להגיש עם פסטה מסוג פטוצ'יני, טליאטלה ופרפלה (תוכלו לקרוא פה על איך להתאים פסטה לרוטב).

מומלץ לשים מים לפסטה בתחילת התהליך - כי למים לוקח זמן לרתוח והרוטב מוכן די מהר. אם תתחילו את הבישול יחד - הרוטב יהיה מוכן רגעים לפני הפסטה.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים (מתחילים עם פירוק בסכין - ואז עם הידיים).
  • שמים את הכרובית בסיר עם מים קרים ו2 כפות חומץ ומביאים לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד 7 דקות.
  • מסננים את הכרובית מהמים. (זה הזמן להשלים את הפירוק לפרחים היותר גדולים)
  • מחממים סיר רחב ושטוח ושופכים פנימה את השמנת.
  • כשהשמנת מתחילה לבעבע מוסיפים את השום, המלח והפלפל.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  • מביאים לכמעט רתיחה (שוב להתחלת בעבוע) ומוסיפים את הכרובית.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.
  • מכבים את האש
  • מכניסים פנימה את הפסטה המוכנה ומערבבים.

זהו! מוכן!

מומלץ להגיש במנות לא מאוד נדיבות כי הפסטה והרוטב ממש ממש משביעים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: