4.6אלף 
הדפסה
רוטב עגבניות פיקנטי משודרג
מכירים את רוטב הפומודורו הקלאסי? ואת חברו החריף - רוטב ארבייטה? אז הרוטב שלפניכם הוא סוג של שילוב משודרג. רוטב עגבניות לפסטה שהוא טיפה פיקנטי ומלא טעם. זאת מכיוון שאנחנו מכינים אותו עם ציר עוף שנותן טעמים מלאים ועשירים לרוטב.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- בצל - אחד בינוני
- שום כתוש - 2 שיניים
- עגבניות מרוסקות - 800 גרם
- ציר עוף - 150 מ''ל (אפשר גם תחליף אבקתי)
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- צ'ילי גרוס - כפית
- רסק עגבניות - 200 גרם
- שמן זית - 2 כפות
- תערובת תבלינים איטלקית - כפית וחצי (אפשר גם אורגנו ובזיליקום יבשים)
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- מחממים את שמן הזית בסיר בינוני.
- כשהשמן חם - מכניסים את הבצל.
- מטגנים תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את השום ושבבי הצ'ילי.
- מטגנים כחצי דקה.
- מוסיפים 100 גרם רסק עגבניות ומטגנים תוך ערבוב כ2 דקות.
- מוסיפים את ציר העוף ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש בינונית 10-12 דקות בסיר מכוסה חלקית. כשמדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את התבלינים (אין צורך לשים מלח. ציר עוף בד"כ מלוח - אם לא - מוסיפים לפי הטעם).
- מוסיפים עוד 100 גרם רסק.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבינונית - נמוכה ל10 דקות כשמדי פעם מערבבים.
זהו! מוכן!
להגיש על פסטה מסוג ספגטי, ספגטיני, ליגוויני ואפילו לשימוש בלזניות וקנלוני.