מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב עגבניות פיקנטי משודרג

רוטב עגבניות פיקנטי משודרג

מאת אסף כהן
רוטב עגבניות פיקנטי משודרג

רוטב עגבניות פיקנטי משודרג

על ידי 11 במרץ 2014

מכירים את רוטב הפומודורו הקלאסי? ואת חברו החריף - רוטב ארבייטה? אז הרוטב שלפניכם הוא סוג של שילוב משודרג. רוטב עגבניות לפסטה שהוא טיפה פיקנטי ומלא טעם. זאת מכיוון שאנחנו מכינים אותו עם ציר עוף שנותן טעמים מלאים ועשירים לרוטב.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים את שמן הזית בסיר בינוני.
  • כשהשמן חם - מכניסים את הבצל.
  • מטגנים תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את השום ושבבי הצ'ילי.
  • מטגנים כחצי דקה.
  • מוסיפים 100 גרם רסק עגבניות ומטגנים תוך ערבוב כ2 דקות.
  • מוסיפים את ציר העוף ומערבבים.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש בינונית 10-12 דקות בסיר מכוסה חלקית. כשמדי פעם מערבבים.
  • מוסיפים את התבלינים (אין צורך לשים מלח. ציר עוף בד"כ מלוח - אם לא - מוסיפים לפי הטעם).
  • מוסיפים עוד 100 גרם רסק.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש לבינונית - נמוכה ל10 דקות כשמדי פעם מערבבים.

זהו! מוכן!

להגיש על פסטה מסוג ספגטי, ספגטיני, ליגוויני ואפילו לשימוש בלזניות וקנלוני.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: