פסטה ברוטב תרד מוקרם עם שום
פסטה ברוטב תרד מוקרם עם שום זו פסטה טעימה מאוד, בריאה ומשביעה. במקום להקרים בשמנת אנחנו משתמשים בתערובת של חלב וקוטג', השילוב של הגבינות עם התרד והשום הוא לא פחות ממושלם. הרוטב יושב טוב על הפסטה, נראה נהדר ויש לו טעם נפלא.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- לתרד
- מדליוני תרד - 400 גרם (חצי שקית מהקפואים הסופר)
- שום כתוש - 3 שיניים
- פלפל שחור גרוס - כפית
- מלח - כפית
- מיץ לימון - כף
- להקרמה
- חמאה - 2 כפות
- קמח - כף גדושה
- חלב - כוס וחצי
- קוטג' - 2 כפות גדושות
- מלח - מעט - לפי הטעם
- לפסטה (מומלץ להשתמש בפנה או ביסלי)
- שמן זית - כף וחצי
- שום כתוש - 2 שיניים
- צ'ילי גרוס - כפית (לא חובה)
הוראות הכנה
מומלץ לשים מים לפסטה כבר בשלב הזה - כי הפסטה צריכה להיות מוכנה לפני השלב הסופי של הרוטב.
מתחילים עם התרד
- מכינים את התרד לפי הוראות ההכנה על השקית (עדיף במיקרו). הוא אמור להיות רך וקצוץ.
- מערבבים בקערה את התרד עם שאר המרכיבים שלו (שום, פלפל, מלח ומיץ לימון).
- מניחים בצד.
מכינים את הרוטב המוקרם
- ממיסים בסיר קטן את החמאה.
- כשהחמאה נמסה - מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב עד שנהיה גוש חום.
- מורידים מהאש. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את החלב שימיס את גוש החמאה והקמח.
- מחזירים לאש ומביאים לרתיחה תוך ערבוב תמידי - עד שהכל נמס ומתאחד.
- כשהחלב רותח - מוסיפים את הקוטג' וממשיכים לערבב עד שגם הקוטג' נמס ומתאחד.
- מוסיפים טיפה מלח ומכבים את האש.
מחכים עד שהפסטה תהיה מוכנה, מסנננים אותה מהמים ושוטפים אותה מעט - וממשיכים.
מכינים את רוטב התרד המוקרם
- במחבת גדולה (או סיר רחב ושטוח) מחממים את שמן הזית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הצ'ילי הגרוס ומטגנים 10 שניות עד שהצבע מתחיל לצאת.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד 20 שניות.
- מוסיפים את התרד ותערובת הגבינות ומערבבים טוב טוב.
- כשהכל מעורבב - מוסיפים פנימה את הפסטה המסוננת ומערבבים בתנועות קיפול עם כף עץ עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.
זהו! מוכן!
להגיש מנה יפה - אבל לא להגזים כי הרוטב מאוד מאוד משביע.