רוטב אל ארביאטה – רוטב עגבניות חריף
אחד הרטבים האהובים עלי זהו רוטב 'אל ארביאטה' (all arrabbiata) - שפירושו באיטלקית "כועס" מדובר ברוטב על בסיס עגבניות חריף ומעקצץ. החריפות של המנה לא משתלטת על כל הטעם - אלא רק דופקת נוכחות. רוטב אל ארביאטה לא ממש מתאים לילדים בגלל החריפות - אבל למי שנמאס להכין כבר רוטב פומודורו רגיל - הגיע למקום הנכון! המתכון פשוט מאוד להכנה ומשך הכנתו קצרה יחסית, לכן כדאי לשים מים לפסטה בזמן שמתחילים להכין את הרוטב - כדי שהרוטב יהיה מוכן רק טיפה לפני הפסטה.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שום - 3 שיניים
- צ'ילי גרוס - 1 - 1.5 כפות
- עגבניות - חצי קילו (אפשר גם עגבניות מרוסקות משימורים)
- שמן זית
- מלח - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מכניסים את העגבניות למים רותחים ל5 דקות.
- מקלפים את העגבניות מהקליפה, חותכים אותן באמצע ומרוקנים את העגבניות מהגרעינים.
- קוצצים את העגבניות קטן קטן ושמים בקערה - זה השלב שבו כדאי להעמיד מים לפסטה.
- קוצצים את השום (לא לכתוש! להשקיע ולקצוץ קטן קטן).
- מחממים במחבת גדולה את שמן הזית.
- מטגנים את השום הקצוץ יחד עם הצ'ילי הגרוס.
- כשהשום מתחיל להשחים - מוסיפים בזהירות את העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים מלח ומערבבים.
- מקטינים את האש ומבשלים עוד 5-6 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב קל.
- כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומכניסים אותה למחבת יחד עם הרוטב.
- מקפיצים על אש בינונית ומערבבים 2-3 עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.
מגישים חם. מומלץ להשתמש בפסטה מסוג פנה.
בתאבון!