מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב אל ארביאטה – רוטב עגבניות חריף

רוטב אל ארביאטה – רוטב עגבניות חריף

מאת אסף כהן
רוטב אל ארביאטה - רוטב עגבניות חריף

רוטב אל ארביאטה – רוטב עגבניות חריף

על ידי 11 בספטמבר 2011

אחד הרטבים האהובים עלי זהו רוטב 'אל ארביאטה' (all arrabbiata) - שפירושו באיטלקית "כועס" מדובר ברוטב על בסיס עגבניות חריף ומעקצץ. החריפות של המנה לא משתלטת על כל הטעם - אלא רק דופקת נוכחות. רוטב אל ארביאטה לא ממש מתאים לילדים בגלל החריפות - אבל למי שנמאס להכין כבר רוטב פומודורו רגיל - הגיע למקום הנכון! המתכון פשוט מאוד להכנה ומשך הכנתו קצרה יחסית, לכן כדאי לשים מים לפסטה בזמן שמתחילים להכין את הרוטב - כדי שהרוטב יהיה מוכן רק טיפה לפני הפסטה.

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את העגבניות למים רותחים ל5 דקות.
  • מקלפים את העגבניות מהקליפה, חותכים אותן באמצע ומרוקנים את העגבניות מהגרעינים.
  • קוצצים את העגבניות קטן קטן ושמים בקערה - זה השלב שבו כדאי להעמיד מים לפסטה.
  • קוצצים את השום (לא לכתוש! להשקיע ולקצוץ קטן קטן).
  • מחממים במחבת גדולה את שמן הזית.
  • מטגנים את השום הקצוץ יחד עם הצ'ילי הגרוס.
  • כשהשום מתחיל להשחים - מוסיפים בזהירות את העגבניות ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים מלח ומערבבים.
  • מקטינים את האש ומבשלים עוד 5-6 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב קל.
  • כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומכניסים אותה למחבת יחד עם הרוטב.
  • מקפיצים על אש בינונית ומערבבים 2-3 עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.

מגישים חם. מומלץ להשתמש בפסטה מסוג פנה.

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: