3.5אלף
הדפסה
רוטב אלי אוליו שמן זית עם פלפל קלוי
אלי אוליו פטריות ופלפל קלוי הוא רוטב קל ועדין של שמן זית עם מעט תיבול, פטריות מוקפצות ופלפל אדום שנקלה בתנור ומוסיף להכל טעם מיוחד ונהדר.
הרוטב מומלץ לרביולי, פסטות רחבות ואפילו ספגטי.
מומלץ להתחיל להכין את הפסטה ברגע שהפלפל הקלוי מוכן - כי הרוטב ממש מהיר להכנה.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שמן זית - שליש כוס
- פטריות - סלסלה
- פלפל אדום קלוי - 1 - מתכון בהמשך
- שום כתוש - 3 שיניים
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- מלח גס - כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- קולים את הפלפל האדום (מתכון לקליית פלפל בתנור), ומקלפים אותו.
- חותכים את הפלפל לרצועות בעובי חצי ס"מ - ואז חותכים את הרצועות לחצי.
- פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים במחבת את שמן הזית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הצ'ילי הגרוס, השום, המלח הגס והפלפל השחור.
- מטגנים חצי דקה ומוסיפים את הפטריות.
- מערבבים ומטגנים 3-4 דקות עד שהפטריות מתכווצות. אם מבחינים שהפטריות שתו את רוב שמן הזית (זה בהחלט עלול לקרות) - מוסיפים עוד שמינית כוס שמן.
- מוסיפים את הפלפל האדום ומקפיצים עוד 2 דקות.
זהו! מוכן!
אפשר להקפיץ את הפסטה ברוטב או פשוט ליצוק על הפסטה בצלחת.