4אלף
הדפסה
רוטב אלי אוליו עגבניות ופטריות
רוטב אלי אוליו עם פטריות ועגבניות הוא רוטב קל מאוד להכנה על בסיס שמן זית עם עגבניות ופטריות טריות וקצת פיקנטיות של צ'ילי גרוס שהופך את הכל למעדן שאין לתאר. מומלץ למי שמחפש רוטב מהיר להכנה - או סתם רוצה רוטב מאוד טעים לפסטה שלו.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שמן זית - חצי כוס
- פטריות - סלסלה
- שום כתוש - 3 שיניים
- עגבניות - 3
- מים רותחים - לפי הצורך
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- צ'ילי גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
מומלץ להתחיל להכין בשלב הזה את הפסטה (אנחנו ממליצים על פסטה ביסלי, פנה או פפיונים)
- ממלאים קערה גדולה במים רותחים.
- חורצים חתך קטן על קליפת העגבניות ומכניסים למים הרותחים ל5 דקות - עד שהקליפה נפרדת מהעגבניה.
- מוציאים את העגבניות מהמים בזהירות ומקלפים מהקליפה.
- חותכים את העגבניות החלוטות לקוביות.
- חותכים את הפטריות לקוביות גסות.
- מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה.
- מוסיפים את שמן הזית ומחממים אותו.
- כשהשמן חם - מוסיפים את השום הכתוש.
- מטגנים 15 שניות תוך ערבוב בכף עץ.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 4 דקות תוך ערבוב.
- מנמיכים את האש, מוסיפים את המלח, הפלפל והצ'ילי הגרוס.
- מערבבים היטב ומבשלים עוד דקה.
- מוסיפים את הפסטה המוכנה למחבת.
- מערבבים היטב.
זהו! מוכן!