מתכונים קלים רטבים ומטבלים פסטה עם חזה עוף קייג'ון

פסטה עם חזה עוף קייג'ון

מאת אסף כהן
פסטה עם עוף קייג'ון

פסטה עם חזה עוף קייג'ון

על ידי 20 בפברואר 2013

קייג'ון זו תערובת תבלינים שמגיעה מאיזור ניו אורלינס ומכילה בעיקר דברים טובים (פפריקה, אבקות בצל ושום, טימין ואורגנו ועוד) שניתן לרכוש בסופר או בחנות תבלינים - היא מעט פיקנטית, מאוד מאוד טעימה, ועושה נפלאות לעוף בכלל וחזה עוף בפרט. פסטה עם חזה עוף קייג'ון זו פסטה נפלאה ועשירה עם הרבה תבלינים וגם פלפלים - שאחרי שתכינו פעם אחת לא תבינו איך עד היום אכלתם פסטה ברטבים אחרים.

לשומרי הכשרות: במתכון יש שימוש בשמנת -  הכנתי את המתכון גם עם התחליפים (שמנת צמחית להקצפה ושמנת צמחית לבישול) והתוצאה היתה מצויינת.

מרכיבים



הוראות הכנה

רצוי להתחיל לחמם מים לפסטה כבר עכשיו - למים לוקח זמן לרתוח והרוטב יהיה מוכן יחד עם הפסטה.

מכינים את חזה העוף

  • מנקים את חזה העוף, וחותכים אותו לקוביות (לפחות 1-2 ס"מ)
  • מניחים את העוף בקערה - מפזרים עליו 2 כפות קייג'ון ומעסים עם הידיים עד שכל הנתחים מצופים.
  • מחממים סיר רחב ושטוח עם כף שמן קנולה.
  • מטגנים את חזה העוף עד שהוא שחום מכל הכיוונים.
  • מוציאים לקערה (אחרת ממה שהוא היה בה - מפרידים עוף חי מעוף מבושל).

מכניסים את הפסטה למים הרותחים על פי הוראות ההכנה.

מכינים את הרוטב

  • מחממים שוב את הסיר שבו התבשל העוף.
  • מוסיפים את שמן הזית ומחממים.
  • כשהשמן רותח - מטגנים את הבצל 2 דקות.
  • מוסיפים את הפלפלים, חצי כפית קייג'ון, חצי כפית פפריקה, מלח פלפל והשום הכתוש.
  • מבשלים תוך ערבוב עד שהפלפלים מתרככים.
  • מוסיפים את השמנות ומביאים רתיחה.
  • מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים טוב טוב.
  • מבשלים עד הסמכה (5 דקות) תוך ערבוב.

כאן כבר הפסטה אמורה להיות מוכנה - אם לא, מחכים עד שתהיה מוכנה ואז מסננים אותה.

  • מוסיפים את הפסטה המוכנה ויחד עם נתחי העוף למחבת ומערבבים.
  • מבשלים על אש נמוכה בינונית 3 דקות.

זהו! מוכן! תתכוננו לטריפת צלחות!

מקשטים עם בצל ירוק – וקצת קייג'ון.

הדפסה
12 תגובות
1

בטח תשמחו להכין גם: