פסטה עם חזה עוף קייג'ון
קייג'ון זו תערובת תבלינים שמגיעה מאיזור ניו אורלינס ומכילה בעיקר דברים טובים (פפריקה, אבקות בצל ושום, טימין ואורגנו ועוד) שניתן לרכוש בסופר או בחנות תבלינים - היא מעט פיקנטית, מאוד מאוד טעימה, ועושה נפלאות לעוף בכלל וחזה עוף בפרט. פסטה עם חזה עוף קייג'ון זו פסטה נפלאה ועשירה עם הרבה תבלינים וגם פלפלים - שאחרי שתכינו פעם אחת לא תבינו איך עד היום אכלתם פסטה ברטבים אחרים.
לשומרי הכשרות: במתכון יש שימוש בשמנת - הכנתי את המתכון גם עם התחליפים (שמנת צמחית להקצפה ושמנת צמחית לבישול) והתוצאה היתה מצויינת.
מרכיבים
- לחזה עוף
- חזה עוף - 1 שלם ללא עצמות ושומן
- קייג'ון - 2 כפות
- שמן קנולה - כף
- לרוטב
- פלפלים - בצבע אחד או 2 צבעים - חתוכים לרצועות
- בצל - 1 בינוני - חתוך לחצאי פרוסות מופרדות
- שום כתוש - 2 שיניים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- קייג'ון - חצי כפית
- פפריקה מתוקה - חצי כפית - לאמיצים אפשר לשים חריפה
- שמנת מתוקה - 32% לפחות. 250 מ''ל - אפשר תחליף צמחי
- שמנת לבישול - 15% - 250 מ''ל - אפשר תחליף צמחי
- קורנפלור - כף גדושה
- שמן זית - 3 כפות
- פסטה
- פסטה - פטוצ'יני, פנה, פפיונים, פפרדלה, טליאטלה
הוראות הכנה
רצוי להתחיל לחמם מים לפסטה כבר עכשיו - למים לוקח זמן לרתוח והרוטב יהיה מוכן יחד עם הפסטה.
מכינים את חזה העוף
- מנקים את חזה העוף, וחותכים אותו לקוביות (לפחות 1-2 ס"מ)
- מניחים את העוף בקערה - מפזרים עליו 2 כפות קייג'ון ומעסים עם הידיים עד שכל הנתחים מצופים.
- מחממים סיר רחב ושטוח עם כף שמן קנולה.
- מטגנים את חזה העוף עד שהוא שחום מכל הכיוונים.
- מוציאים לקערה (אחרת ממה שהוא היה בה - מפרידים עוף חי מעוף מבושל).
מכניסים את הפסטה למים הרותחים על פי הוראות ההכנה.
מכינים את הרוטב
- מחממים שוב את הסיר שבו התבשל העוף.
- מוסיפים את שמן הזית ומחממים.
- כשהשמן רותח - מטגנים את הבצל 2 דקות.
- מוסיפים את הפלפלים, חצי כפית קייג'ון, חצי כפית פפריקה, מלח פלפל והשום הכתוש.
- מבשלים תוך ערבוב עד שהפלפלים מתרככים.
- מוסיפים את השמנות ומביאים רתיחה.
- מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים טוב טוב.
- מבשלים עד הסמכה (5 דקות) תוך ערבוב.
כאן כבר הפסטה אמורה להיות מוכנה - אם לא, מחכים עד שתהיה מוכנה ואז מסננים אותה.
- מוסיפים את הפסטה המוכנה ויחד עם נתחי העוף למחבת ומערבבים.
- מבשלים על אש נמוכה בינונית 3 דקות.
זהו! מוכן! תתכוננו לטריפת צלחות!
מקשטים עם בצל ירוק – וקצת קייג'ון.