5.1אלף
הדפסה
פסטה עם חזה עוף ברוטב סלסה רוזה
ארוחה שלמה בסיר אחד - שלוקחת פחות משעת הכנה. פסטה עם חזה עוף ברוטב עגבניות קרמי - טעים במיוחד, קל להכנה ומשביע מאוד. מה צריך יותר? פסטה עם חזה עוף ברוטב סלסה רוזה זה מתכון אולטימטיבי לארוחה מעולה במינימום זמן והשקעה.
המתכון המקורי אמנם מכיל שמנת - אבל בהחלט אפשר להכין את המתכון עם תחליפים צמחוניים.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
מרכיבים
- פסטה - 450-500 גרם פסטה שטוחה מסוג פפרדלה, פטוצ'יני, לינגוויני וכו' מאיכות גבוהה
- חזה עוף - קילו
- עגבניות מרוסקות - 800 גרם
- אבקת שום - כפית
- בזיליקום - כף
- אורגנו - כפית גדושה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים רותחים - ליטר
- שמן זית - לפי הצורך
- שמנת לבישול - 15% - 250 מ''ל. אפשר להחליף בשמנת צמחית לבישול או חלב סויה 5%.
הוראות הכנה
- מנקים וחותכים את חזה העוף לקוביות ושמים בקערה.
- מפזרים על נתחי חזה העוף מלח, פלפל שחור גרוס ואבקת שום ו3 כפות שמן זית.
- לשים היטב בידיים עד שכל קוביות חזה העוף מצופות.
- מחממים על אש בינונית - גבוהה סיר רחב במיוחד.
- כשהסיר חם - מוסיפים את חזה העוף ומטגנים תוך ערבוב מתמיד - עד שהנתחים משנים את צבעם ללבן ומתחילים להשחים.
- ברגע שכל הנתחים שינו את צבעם - מוציאים אותם לקערה (קערה אחרת מזו שהם היו קודם).
- מוסיפים כף שמן זית לסיר בו טיגנו את העוף ומחממים אותה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את המים הרותחים.
- מוסיפים את הפסטה שבחרנו לאכול. אם מדובר בפסטות ארוכות - שוברים לחצאים.
- אם המים לא מכסים את הפסטה - מוסיפים עוד קצת מים רותחים.
- מבשלים על אש בינונית גבוהה לפי מה שכתוב על אריזת הפסטה לדרגת אל-דנטה. (פפרדלה כ-5 דק', לינגוויני ופטוצ'יני 7-8 דק')
- מוסיפים את השמנת ומערבבים.
- מחזירים את קוביות חזה העוף, מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 5-6 דקות עד שחזה העוף העבה ביותר מוכן מבפנים והרוטב מסמיך.
זהו! מוכן!