6.2אלף 
הדפסה
ניוקי ברוטב שמנת וגבינות
מתכון קל פשוט וטעים לרוטב קטיפתי ועשיר של שמנת וגבינות המיועד לניוקי או פסטה רחבה אחרת. רוטב שמנת וגבינות הוא רוטב פשוט ומלא טעמים שמכינים מגבינות שיש בד"כ בכל בית והוא מוכן בכ-10 דקות ומאוד מאוד טעים ועשיר.
מומלץ לדאוג לניוקי מאיכות כמה שיותר גבוהה - אני השתמשתי בניוקי המעולה של Fratelli Pasta.
את הרוטב מכינים לפני הפסטה או הניוקי - וכשמסיימים להכין את הרוטב מכניסים אותם למים רותחים - ומוציאים ישר לרוטב ומקפיצים הכל יחד.
- זמן הכנה : 1 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- כמות : עד 3 מנות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- ניוקי - כל מנה 200 גרם. הרוטב יספיק לעד 3 מנות בלי שינוי בכמויות.
- שמנת לבישול - כוס
- בצל - 1 קטן
- שום כתוש - 2 שיניים
- גבינה צהובה - 30 גרם מגורדת (פרוסה אחת)
- גבינה צפתית - 30 גרם
- גבינה משולשת - משולש אחד בטעם טבעי
- מלח - קורט
- אגוז מוסקט - קורט
- מים - לפי הצורך
- שמן זית - כף
- חמאה - 30 גרם
- גבינת פרמז'ן - מגורדת (להגשה - לא חובה)
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל קטן קטן.
- מגרדים את הגבינה הצהובה.
- חותכים את הצפתית לקוביות לא גדולות.
- מחממים מחבת בינונית וממיסים בה את החמאה עם שמן הזית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להשחים בקצוות.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים תוך ערבוב עוד חצי דקה.
- מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הגבינות המלח והאגוז מוסקט ומבשלים על אש בינונית עד שכל הגבינות נמסות (פרט לצפתית).
- מבשלים עוד 5 דקות על אש קטנה ומערבבים מדי פעם.
- מוסיפים רבע כוס מים בערך (או עד לרמת הסמיכות שאתם רוצים) ומביאים שוב לרתיחה. בשלב הזה הניוקי או הפסטה צריכים להיות מוכנים.
- מוסיפים את הניוקי או הפסטה למחבת ומערבבים היטב שהכל יהיה מצופה ברוטב.
זהו! מוכן!
מגישים עם פרמז'ן מגורד.