שבלולי שמרים

מאת אסף כהן
שבלולי שמרים

שבלולי שמרים

על ידי 19 בינואר 2015

מחפשים פינוק? כיבוד טעים? עוגיות משגעות? מאפה טעים ומתוק? שבלולי שמרים הם בדיוק מה שאתם מחפשים. קל מאוד להכין, אפשר למלא במה שרוצים - והריח... כמעט יותר טוב מהטעם...

  • זמן הכנה : 2h 30 min
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים בקערה את הקמחים, הביצים, החלב, הסוכר, השמרים ו80 גרם חמאה.
  • לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  • מוסיפים קורט מלח ולשים עוד קצת.
  • מכסים את הבצק במגבת ומשאירים אותו לתפיחה של שעה. (אם קריר בבית - מחממים תנור ל60 מעלות - מכבים אותו ומכניסים את הקערה פנימה).
  • אחרי שהבצק תפח - מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי חצי ס"מ.
  • מורחים את המילוי על הבצק.
  • מגלגלים את הבצק עם המילוי.
  • חותכים את גליל הבצק לשבלולים ברוחב של 1.5 ס"מ.
  • מסדרים בתבנית עם נייר אפייה - עם רווחים בין השבלולים.
  • ממיסים את 60 גרם החמאה ומורחים עם מברשת על השבלולים.
  • משאירים לתפיחה נוספת לעוד שעה.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל15 דקות - עד שהתחתית של השבלולים מתקשה - אבל החלק העליון עדיין רך.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: