3.7אלף
הדפסה
שבלולי שמרים
מחפשים פינוק? כיבוד טעים? עוגיות משגעות? מאפה טעים ומתוק? שבלולי שמרים הם בדיוק מה שאתם מחפשים. קל מאוד להכין, אפשר למלא במה שרוצים - והריח... כמעט יותר טוב מהטעם...
- זמן הכנה : 2h 30 min
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- לבצק
- קמח לבן - 300 גרם
- קמח מלא - 350 גרם
- חמאה - 140 גרם (לחלק ל80 גרם ו60 גרם)
- ביצים - 2 (גודל L)
- חלב - כוס
- סוכר - חצי כוס
- שמרים יבשים - 11 גרם
- מלח - קורט
- אופציות למילוי
- ממרח שוקולד
- ממרח לוטוס
- ממרח אגוזים
- טחינה וסילאן (חלווה)
הוראות הכנה
- שמים בקערה את הקמחים, הביצים, החלב, הסוכר, השמרים ו80 גרם חמאה.
- לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
- מוסיפים קורט מלח ולשים עוד קצת.
- מכסים את הבצק במגבת ומשאירים אותו לתפיחה של שעה. (אם קריר בבית - מחממים תנור ל60 מעלות - מכבים אותו ומכניסים את הקערה פנימה).
- אחרי שהבצק תפח - מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי חצי ס"מ.
- מורחים את המילוי על הבצק.
- מגלגלים את הבצק עם המילוי.
- חותכים את גליל הבצק לשבלולים ברוחב של 1.5 ס"מ.
- מסדרים בתבנית עם נייר אפייה - עם רווחים בין השבלולים.
- ממיסים את 60 גרם החמאה ומורחים עם מברשת על השבלולים.
- משאירים לתפיחה נוספת לעוד שעה.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל15 דקות - עד שהתחתית של השבלולים מתקשה - אבל החלק העליון עדיין רך.
זהו! מוכן!