4.1אלף
הדפסה
עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס
עוגת שוקולד דובדבנים וקוקוס היא עוגה עשירה, טעימה ויפיפיה המתאימה לכל אירוע או אירוח - לוקחת רבע שעה בלבד להכנה - והופ לתנור. עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס היא קלה להכנה ואפשר אפילו להכין אותה עם הילדים.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- לעוגה
- קוקוס טחון - שלושת רבעי כוס + עוד 2-3 כפות לתבנית
- חמאה - 100 גרם בטמפ' החדר
- סוכר - שלושת רבעי כוס
- תמצית וניל - כפית
- ביצים - 2 גדולות
- שמן - 2 כפות (תירס או חמניות)
- קמח - כוס וחצי
- אבקת קקאו - 3 כפות מחוקות
- אבקת אפיה - 2 כפיות
- מלח - קורט
- ליקר שרי ברנדי - חצי כוס
- שמנת לבישול - 15% - 4 כפות
- שוקולד מריר - 100 גרם - מומס (במיקרו או מעל קערת מים רותחים)
- קונפיטורה דובדבנים - חצי כוס - כזו שמכילה פירות שלמים
- לזיגוג
- שמנת לבישול - 15% - חצי כוס
- שוקולד מריר - 100 גרם
- שמן - כפית
הוראות הכנה
מכינים את העוגה
- משמנים היטב בחמאה תבנית ארובה בקוטר 24-22 ס"מ (רצוי בעלת תחתית מתפרקת),
- זורים על תחתיתה ועל דופנותיה 3-2 כפות (כמה שנדבק) קוקוס טחון.
- מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).
- מכניסים למיקסר את החמאה עם הסוכר ועם תמצית הווניל במשך 3 דקות.
- מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב.
- מוסיפים את השמן ומערבלים שוב.
- מנפים פנימה קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח, ומוסיפים ¾ כוס קוקוס, ליקר ושמנת.
- מערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את השוקולד המומס ואת הקונפיטורה, כף אחר כף, ומערבבים אותם לתוך תערובת העוגה במשיכות כף - צריכים להישאר פסים מובחנים של שוקולד ושל קונפיטורה.
- יוצקים את התערובת לתבנית, ומיישרים את פניה.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות, עד שפני העוגה יבשים למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי - היזהרו מאפיית יתר, שמייבשת את העוגה.
- מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
- מחלצים את העוגה מהתבנית, ומעבירים אותה למגש.
מכינים את הזיגוג.
- מכניסים את השוקולד הקצוץ לקערה.
- מחממים את השמנת כמעט עד לרתיחה, ויוצקים על השוקולד הקצוץ.
- משהים מעט, וטורפים לתערובת חלקה.
- מוסיפים את השמן וטורפים שוב.
- יוצקים את הזיגוג על עוגת השוקולד.
זהו! מוכן!
המתכון לעוגת השוקולד נכתב על ידי דנית סלומון ובאדיבות השף הלבן.
(צילום וסטיילינג: יהודה סלומון)