מתכונים קלים קונדיטוריה עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס

עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס

מאת אסף כהן
עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס (צילום וסטיילינג: יהודה סלומון)

עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס

על ידי 23 בפברואר 2015

עוגת שוקולד דובדבנים וקוקוס היא עוגה עשירה, טעימה ויפיפיה המתאימה לכל אירוע או אירוח - לוקחת רבע שעה בלבד להכנה - והופ לתנור. עוגת שוקולד, דובדבנים וקוקוס היא קלה להכנה ואפשר אפילו להכין אותה עם הילדים.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את העוגה

  • משמנים היטב בחמאה תבנית ארובה בקוטר 24-22 ס"מ (רצוי בעלת תחתית מתפרקת),
  • זורים על תחתיתה ועל דופנותיה 3-2 כפות (כמה שנדבק) קוקוס טחון.
  • מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).
  • מכניסים למיקסר את החמאה עם הסוכר ועם תמצית הווניל במשך 3 דקות.
  • מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב.
  • מוסיפים את השמן ומערבלים שוב.
  • מנפים פנימה קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח, ומוסיפים ¾ כוס קוקוס, ליקר ושמנת.
  • מערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את השוקולד המומס ואת הקונפיטורה, כף אחר כף, ומערבבים אותם לתוך תערובת העוגה במשיכות כף - צריכים להישאר פסים מובחנים של שוקולד ושל קונפיטורה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית, ומיישרים את פניה.
  • מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות, עד שפני העוגה יבשים למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי - היזהרו מאפיית יתר, שמייבשת את העוגה.
  • מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית, ומעבירים אותה למגש.

מכינים את הזיגוג.

  • מכניסים את השוקולד הקצוץ לקערה.
  • מחממים את השמנת כמעט עד לרתיחה, ויוצקים על השוקולד הקצוץ.
  • משהים מעט, וטורפים לתערובת חלקה.
  • מוסיפים את השמן וטורפים שוב.
  • יוצקים את הזיגוג על עוגת השוקולד.

זהו! מוכן!

המתכון לעוגת השוקולד נכתב על ידי דנית סלומון ובאדיבות השף הלבן.

(צילום וסטיילינג: יהודה סלומון)

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: