4.2אלף 
הדפסה
עוגת שוקולד בשתי שכבות
עוגת שוקולד היא העוגה הפופולרית ביותר בעולם כנראה, או לפחות העוגה האהובה על ילדי העולם. לפניכם מתכון לעוגת שוקולד בשכבות טעימה באופן מיוחד.
- זמן הכנה : 60 דקות
מרכיבים
- שוקולד מריר איכותי - 2 חבילות
- חמאה - 150 גרם
- ביצים מופרדות - 7
- סוכר - 6 כפות
- קוניאק או ברנדי - 2 כפות
- קפה נמס - 2 כפות
- אגוזי מלך קצוצים - 100 גרם
- קמח - 2 כפות
הוראות הכנה
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק.
- מכניסים את החמאה או המרגרינה עם השוקולד המריר למיקרו ומפעילים לדקה. אם לא כל השוקולד נמס - מערבבים את התערובת עד להמסה המלאה של השוקולד. אסור לשים במקרו יותר מידי זמן כיוון שהשוקולד נשרף ומתגבש.
- לאחר ההמסה מוסיפים את הקוניאק והקפה.
- מערבבים את תערובת השוקולד עם החלבונים והחלמונים בתנועות עטיפה עדינות (מה שנקרא "קיפול")
- מחלקים את התערבת לשתיים.
- מחצית אחת מאחסנים במקרר.
- למחצית השניה מוסיפים את האגוזים והקמח.
- מערבבים טוב טוב ושופכים לתבנית קפיצית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את תערובת השוקולד והאגוזים ב-180 מעלות כ15-20 דק'.
- כשהעוגה מתיצבת ונראת אפויה מוציאים אותה מהתנור ומקררים לטמפ' החדר.
- לאחר שעוגה התקררה מורחים עליה בשכבה יפה וחלקה את המחצית השניה של התערובת ששמרנו במקרר.
- מחזירים למקרר ל 6 שעות לפחות. אפשר גם להקפיא.
זהו, עוגת שוקולד בשתי שכבות - להנאתכם!
אם רוצים להבטיח חיתוך יפה של העוגה מומלץ להשתמש בסכין חדה וארוכה, טבולה במים רותחים.
אם רוצים אפשר להוסיף עוד שכבת קצפת או קישוטי קצפת אבל העוגה עשירה מאוד גם ככה.