מתכונים קלים קונדיטוריה עוגת שוקולד בשתי שכבות

עוגת שוקולד בשתי שכבות

מאת ויקה גורשטיין - בביוב
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד בשתי שכבות

על ידי 29 באפריל 2012

עוגת שוקולד היא העוגה הפופולרית ביותר בעולם כנראה, או לפחות העוגה האהובה על ילדי העולם. לפניכם מתכון לעוגת שוקולד בשכבות טעימה באופן מיוחד.

 

  • זמן הכנה : 60 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק.
  • מכניסים את החמאה או המרגרינה עם השוקולד המריר למיקרו ומפעילים לדקה. אם לא כל השוקולד נמס - מערבבים את התערובת עד להמסה המלאה של השוקולד. אסור לשים במקרו יותר מידי זמן כיוון שהשוקולד נשרף ומתגבש.
  • לאחר ההמסה מוסיפים את הקוניאק והקפה.
  • מערבבים את תערובת השוקולד עם החלבונים והחלמונים בתנועות עטיפה עדינות (מה שנקרא "קיפול")
  • מחלקים את התערבת לשתיים.
  • מחצית אחת מאחסנים במקרר.
  • למחצית השניה מוסיפים את האגוזים והקמח.
  • מערבבים טוב טוב ושופכים לתבנית קפיצית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים את תערובת השוקולד והאגוזים ב-180 מעלות  כ15-20 דק'.
  • כשהעוגה מתיצבת ונראת אפויה מוציאים אותה מהתנור ומקררים לטמפ' החדר.
  • לאחר שעוגה התקררה מורחים עליה בשכבה יפה וחלקה את המחצית השניה של התערובת ששמרנו במקרר.
  • מחזירים למקרר ל 6 שעות לפחות. אפשר גם להקפיא.
 זהו, עוגת שוקולד בשתי שכבות - להנאתכם!
אם רוצים להבטיח חיתוך יפה של העוגה מומלץ להשתמש בסכין חדה וארוכה, טבולה במים רותחים.
 אם רוצים אפשר להוסיף עוד שכבת קצפת או קישוטי קצפת אבל העוגה עשירה מאוד גם ככה.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: