3.1אלף
הדפסה
סהרוני קיץ
סהרוני קיץ הם קינוח מפתיע שתמיד מעלה חיוכים אצל כל הטועמים. מדובר במעין אמפנדה במילוי קונפיטורה טובה ופירות קיץ. הכל נכנס לתנור, הפירות הטריים מתקרמלים ומתחברים לקונפיטורה, הבצק עוטף את הכל בכיף - והקינוח פשוט מעדן.
מומלץ מאוד להשתמש בקונפיטורה טובה ולא בריבה רגילה. זה פשוט משדרג את הטעם. אני השתמשתי בקונפיטורת תאנים שהכין השף ארז שטרן
- זמן הכנה : 1h 25 min
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- לבצק
- קמח - חצי קילו
- שמרים יבשים - 5 גרם (חצי שקית)
- שמן זית - שליש כוס
- מלח - כף
- מים פושרים - חצי כוס
- למילוי
- קונפיטורה - מאיכות טובה. תותים, תאנים, פירות יער, משמש - מה שבא
- פירות - אפרסק, משמש, ענבים, שזיף, תפוחים, אגסים
- תוספות
- פצפוצי שוקולד - לפי הצורך (לא חובה)
הוראות הכנה
- שמים בקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את השמרים והשמן ולשים בידיים - אפשר גם לשים מיקסר ולערבל את המרכיבים בעזרתו.
- מוסיפים מים לאט לאט לפי הצורך תוך כדי לישה.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חזק וגמיש.
- מפרזים קמח על הבצק ומכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה - לשעה לפחות.
- בינתיים אפשר לחתוך את הפירות לגודל של ביס. אם משתמשים בענבים - חוצים לשניים. אם משתמשים בפרי אחר - חותכים לקוביות של חצי ס"מ עד ס"מ.
- לאחר שהבצק תפח - מקמחים משטח גדול ומרדדים את הבצק עם מערוך. (מומלץ לחלק את הבצק ל2-3 חלקים ולרדד בנגלות)
- הבצק צריך להיות דק במיוחד ואפילו שקוף מרוב שהוא דק. משהו כמו 1-2 מ"מ עובי.
- קורצים עיגולים בגודל 10 ס"מ.
- מניחים כף קונפיטורה בטעם האהוב עליכם במרכז העיגול ומורחים על הבצק - משאירים ס"מ מהשוליים ללא קונפיטורה.
- מניחים את הפרי שבחרתם במרכז הריבה. מקפידים שלא היה גבוה מדי או שיהיו יותר מדי פירות.
- סוגרים את העיגול לחצי ומהדקים היטב את הקצוות.
- סוגרים בצביטות וסיבוב לאורך השוליים כמו אמפנדה (אפשר לראות בתמונות איך זה נראה) ומניחים על נייר אפיה.
- נותנים לסהרונים לנוח רבע שעה - 20 דקות. הם יתפחו עוד קצת.
- מי שרוצה מפזר קצת פצפוצי שוקולד.
- מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות למשך 20 דקות - עד להזהבה קלה של הבצק (שימו לב שלא מרחנו ביצה - אז הבצק לא ישחים אלא רק יזהיב מעט).
זהו! מוכן!
לתת לסהרונים חצי שעה להתקרר (המילוי רותח!) ואז מגישים כקינוח או כיבוד.