כדורי שוקולד
כדורי שוקולד הם הקינוח האהוב על מבוגרים וילדים גם יחד. הם קלילים, טעימים ומתוקים - והם לא מחייבים ישיבה ליד השולחן. אני אוהב להכין את הכדורים מעוגה בחושה שהתייבשה לי (כזו שהכנתי ושכחתי לאכול וכדומה) - וזה, לדעת כולם, ניצול נכון של שאריות. את כדורי השוקולד מומלץ להכין עם שוקולד מריר באיכות גבוהה (לפחות 60% מוצקי קקאו) ועם שמנת מתוקה שתעשיר לכם את כדורי השוקולד מאוד. המתקדמים יכולים להוסיף כפית וחצי ברנדי או קוניאק. אם זה מיועד לילדים - רצוי לוותר.
את המתכון הזה מומלץ, כמובן, להכין עם הזאטוטים. הם יהנו לגלגל כדורים ולקשט בסוכריות.
- זמן הכנה : 15 דקות
- כמות : 25
מרכיבים
- פרורי בסקוויט - 250 גרם
- שמנת מתוקה - 32% לפחות. חצי כוס.
- חמאה - 50 גרם
- שוקולד מריר איכותי - 200 גרם
- לקישוט
- אבקת קקאו
- סוכריות צבעוניות
- קוקוס
- פיסטוקים קצוצים
הוראות הכנה
- שוברים את השוקולד לחתיכות.
- שמים בסיר קטן את השמנת עם החמאה ומדליקים אש נמוכה ביותר.
- מחממים הכל עד שהחמאה נמסה.
- מביאים את התערובת לסף רתיחה (לא להרתיח!!!).
- מכבים את האש ומוסיפים את חתיכות השוקולד.
- מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד.
- שופכים את התערובת לקערה עם הפרורים ומערבבים עם כף.
- מגלגלים כדורים בידיים.
- מצפים בקקאו או סוכריות או מה שבא לכם.
- מכניסים למקרר לשעתיים.
- מוציאים כשהאורחים מגיעים (בתקווה שישאר להם...)