תבשיל של דלעת קישוא וחומוס
תבשיל דלעת עם קישואים, חומוס והמון דברים טובים זה בדיוק התבשיל שיסגור לכם רגעי רעב בבית. קל מאוד להכין, מאוד מאוד טעים ומשביע, אפשר לשמור כמה ימים במקרר - להוציא בעת הצורך ולאכול. תבשיל דלעת עם קישואים הוא מאוד טעים ומומלץ שתמיד יהיה בבית.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- בצל - אחד
- שום כתוש - שן אחת
- דלעת - חתיכה יפה (בערך חצי קילו) אפשר לשלב עם דלורית
- קישוא - 4 יפים - אפשר לשלב עם זוקיני
- גרגרי חומוס מבושלים - כוס מהקפואים בסופר
- רסק עגבניות - 100 גרם
- פטרוזיליה - רבע צרור
- סלרי - 2 גבעולים עם עלים
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - 2 כפות
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - חצי כפית
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- מפרידים את הסלרי מהעלים וקוצצים את הגבעולים.
- חותכים את הדלעת והקישואים לקוביות גסות - מומלץ לשלב קצת דלורית ושאר ירקות דלועים (שיהיה בערך קילו ירק).
- מחממים בסיר 2 כפות שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים ואת שן השום ומאדים עד לריכוך.
- מוסיפים את הדלעת והקישואים ומאדים כשלוש דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים עד לכדי חצי גובה הירקות ומוסיפים את החומוס.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והסלרי ומכבים את האש.
זהו! מוכן!
אפשר להגיש כך כמו שזה - או להגיש על אורז.