שקשוקה

מאת אסף כהן
שקשוקה

שקשוקה

על ידי 20 באוקטובר 2014

הסוד לשקשוקה מושלמת טמון במחבת - אם משתמשים במחבת יציקה אמיתית כזו שאוגרת חום ומפזרת אותו בצורה נכונה ומתאזרים בהרבה סבלנות והשקשוקה תצא מושלמת. השאר כבר תלוי במרכיבים - ביצים טריות עגבניות בשלות, פלפל ובצל טריים, תבלינים - והרבה סבלנות. ככל שתתנו לרוטב לשבת יותר זמן במחבת על אש קטנה - הוא יצא משובח יותר וטעים יותר. אז סבלנות, טריות ומחבת נכונה - והשקשוקה המושלמת אצלכם בבית.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים גס את הבצל.
  • מקלפים את שיני השום ומועכים אותן קלות.
  • חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי ס"מ - וכל רצועה ל3 חתיכות.
  • את העגבניות חותכים לקוביות גסות (משהו כמו ס"מ) - לא לשכוח להעיף את העוקץ.
  • מחממים את שמן הזית במחבת.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפלפל האדום והשום ומטגנים עד שהבצל והשום מזהיבים והפלפל מתחיל להשחיר.
  • מנמיכים את האש לבינונית.
  • מוסיפים את העגבניות, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל השחור ומטגנים 5 דקות לפחות תוך ערבוב עד שהעגבניות מסיימות להוציא את הנוזלים.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים (בד"כ אני ממלא את הקופסא של הרסק במים וזה מספיק - קצת פחות מחצי כוס)
  • מערבבים, מביאעים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב 2 דקות.
  • מנמיכים לאש קטנה.
  • סוגרים את המחבת עם מכסה ומבשלים בלי לגעת לפחות 10 דקות - ומומלץ לתת לרוטב להתבשל על אש קטנה מאוד שעתיים ואפילו 3 שעות. פעם בחצי שעה בודקים אם צריך להוסיף טיפה נוזלים וממשיכים לבשל.
  • 10 דקות לפני ההגשה מפזרים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
  • שופכים פנימה את הביצים בצור מסודרת ומגבירים את האש לבינונית.
  • אחרי 2 דקות - בעזרת כף עץ מערבבים קצת את הלבן של הביצה עם הרוטב ונזהרים לא לפוצץ את הצהוב.
  • מעבירים את האש לבינונית - נמוכה.
  • סוגרים את המחבת מבשלים עד שהצהוב ברמת הבישול החביבה עלינו (אני אוהב את הצהוב מבושל לגמרי - אז אני משאיר סגור 10 דקות).

זהו! מוכן!

מגישים במחבת עם טחינה טובה, מלפפונים חמוצים ולחם טרי.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: