3.4אלף
הדפסה
שקשוקה
הסוד לשקשוקה מושלמת טמון במחבת - אם משתמשים במחבת יציקה אמיתית כזו שאוגרת חום ומפזרת אותו בצורה נכונה ומתאזרים בהרבה סבלנות והשקשוקה תצא מושלמת. השאר כבר תלוי במרכיבים - ביצים טריות עגבניות בשלות, פלפל ובצל טריים, תבלינים - והרבה סבלנות. ככל שתתנו לרוטב לשבת יותר זמן במחבת על אש קטנה - הוא יצא משובח יותר וטעים יותר. אז סבלנות, טריות ומחבת נכונה - והשקשוקה המושלמת אצלכם בבית.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- ביצים - 2-4 ביצים תלוי בכמות הסועדים
- עגבניות - 3 בשלות במיוחד
- פלפל אדום - 1
- רסק עגבניות - 100 גרם
- בצל - חצי גדול
- שיני שום - 2 שיניים
- כמון - חצי כפית
- פפריקה מתוקה - כפית גדושה
- פפריקה חריפה - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- כוסברה - או פטרוזיליה - כף קצוצה
- מים - לפי הצורך
- שמן זית - 2 כפות
הוראות הכנה
- חותכים גס את הבצל.
- מקלפים את שיני השום ומועכים אותן קלות.
- חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי ס"מ - וכל רצועה ל3 חתיכות.
- את העגבניות חותכים לקוביות גסות (משהו כמו ס"מ) - לא לשכוח להעיף את העוקץ.
- מחממים את שמן הזית במחבת.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפלפל האדום והשום ומטגנים עד שהבצל והשום מזהיבים והפלפל מתחיל להשחיר.
- מנמיכים את האש לבינונית.
- מוסיפים את העגבניות, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל השחור ומטגנים 5 דקות לפחות תוך ערבוב עד שהעגבניות מסיימות להוציא את הנוזלים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים (בד"כ אני ממלא את הקופסא של הרסק במים וזה מספיק - קצת פחות מחצי כוס)
- מערבבים, מביאעים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב 2 דקות.
- מנמיכים לאש קטנה.
- סוגרים את המחבת עם מכסה ומבשלים בלי לגעת לפחות 10 דקות - ומומלץ לתת לרוטב להתבשל על אש קטנה מאוד שעתיים ואפילו 3 שעות. פעם בחצי שעה בודקים אם צריך להוסיף טיפה נוזלים וממשיכים לבשל.
- 10 דקות לפני ההגשה מפזרים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
- שופכים פנימה את הביצים בצור מסודרת ומגבירים את האש לבינונית.
- אחרי 2 דקות - בעזרת כף עץ מערבבים קצת את הלבן של הביצה עם הרוטב ונזהרים לא לפוצץ את הצהוב.
- מעבירים את האש לבינונית - נמוכה.
- סוגרים את המחבת מבשלים עד שהצהוב ברמת הבישול החביבה עלינו (אני אוהב את הצהוב מבושל לגמרי - אז אני משאיר סגור 10 דקות).
זהו! מוכן!
מגישים במחבת עם טחינה טובה, מלפפונים חמוצים ולחם טרי.