ריזוטו קרצ'ופי – ריזוטו ארטישוק
ריזוטו קרצ'ופי, או בעברית - ריזוטו ארטישוק, זו מנה נהדרת שניתן להכין לעיתים רחוקות כיוון שמכינים את הריזוטו מארטישוק טרי שהוא ירק עונתי וניתן להשיג אותו רק מעט זמן בשנה. אבל - כשכבר קונים ארטישוק - אין דבר טוב מאשר להכין ממנו ריזוטו רך ומפנק כמו איטלקי אמיתי. לפניכם מתכון מעולה לריזוטו ארטישוק טעים, ריחני ופשוט מושלם.
חשוב מאוד שלפני שמתחילים עם הריזוטו - לוודא כי כל המוצרים והמצרכים מוכנים בהישג יד, מהסיבה שריזוטו דורש תשומת לב תמידית - כל הזמן מערבבים ומערבבים.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 2 מנות ריזוטו
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- אורז לריזוטו - 300 גרם
- ארטישוק - 2 טריים
- יין לבן - חצי כוס
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- טימין - 2-3 גבעולים טריים (לא יבשים!)
- שמן זית - 2 כפות
- חמאה - 2 כפיות
- פרמז'ן - לפי הטעם
- לציר ירקות
- גזר - 1
- סלרי - 1
- מלח - לפי הטעם
- פלפל אנגלי - 5-6 גרגרים
- מים - 2 ליטר
הוראות הכנה
מתחילים עם ציר הירקות
- מכניסים לסיר עמוק את מרכיבי הציר, מביאים לרתיחה ומנמיחים את האש.
- ממשיכים לבשל על האש נמוכה לאורך כל זמן הבישול של הריזוטו.
מכינים את הריזוטו
- מנקים את הארטישוקים וחותכים לפרוסות דקות (למנה עצמה אנחנו צריכים רק את הלבבות וקצת מהעלים - אז לא צריך להשקיע יותר מדי בניקוי...) הארטישוקים עלולים להשחיר כיוון שהם מלאים ברזל. זה בסדר. לא להבהל.
- קוצצים את הבצל דק דק דק.
- מחממים במחבת שמן זית. כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל.
- מטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את הארטישוקים הפרוסים ומטגנים תוך ערבוב מספר דקות עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים את עלי הטימין, מערבבים ומוסיפים את האורז.
- מערבבים עוד דקה שתיים.
- מוסיפים יין לבן.
- לאחר שהאלכוהול מתאדה - מתחילים להוסיף ציר ירקות עם מצקת.
- מוסיפים בכל פעם קצת ומערבבים - עד שהנוזלים מתאדים ומוסיפים שוב ומערבבים.
- מוסיפים קצת מלח ופלפל. לא לשים יותר מדי מלח כי הציר מלוח וגם הפרמז'ן.
- טועמים מדי פעם את הריזוטו עד שהוא מגיע לריכוך האופטימלי.
- כשהריזוטו מתרכך מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את החמאה והפרמז'ן ומערבבים עד שמקבלים מרקם חמאתי ומבריק.
זהו! מוכן!
ניתן לקשט עם שבבי פרמז'ן, שבבי פקורינו, עירית קצוצה, או למי שמשיג - כמה טיפות שמן כמהין.
Buon appetito